Lanserte ny bil i Norge – da krasjet serverne

Mer enn 1.800 nordmenn på liste – på mindre enn ett døgn.

Den nye Kia e-Soul ser ut til å bli nok en elbilsuksess i Norge.
Den nye Kia e-Soul ser ut til å bli nok en elbilsuksess i Norge.

– Vi visste at interessen var skyhøy og hadde derfor fått utvidet server-kapasiteten. Vi var sikre på at dette skulle vi klare å håndtere. Men da vi åpnet for reservasjonene klokken 12 i går, ble pågangen allikevel så stort at vi opplevde datakrasj. Veldig kjedelig for kundene våre, så det beklager vi på det sterkeste.

Det sier Mette Simonsen Sauge som er Pr- og informasjonsansvarlig hos Kia bil Norge AS.

Det var under reservasjons-åpningen av den nye Kia e-Soul at det gikk galt. Kia Soul har hatt stor suksess i Norge og har solgt i flere tusen eksemplarer allerede. Nå kommer andre generasjon av elbilen.

1.800 reservasjoner på under ett døgn

For datatrøbbel til tross så ligger den nye Kia e-Soul an til å bli en suksess.

– Ja, så absolutt! Det ble reservert 1.600 biler i løpet av bare tre timer, data-problemene til tross, forklarer Sauge, som akkurat nå har tatt turen ned til den store bilmessen i Geneve.

Mette Simonsen Sauge
Informasjonsansvarlig hos Kia i Norge beklager til alle som opplevde datatrøbbel i går.
Mette Simonsen Sauge Informasjonsansvarlig hos Kia i Norge beklager til alle som opplevde datatrøbbel i går.

– Reservasjonen er fortsatt åpen og nå med mindre trøkk, så alle som vil reservere bil, har forsatt anledning til det. Det vil de ha i lang tid framover, forklarer hun.

For nå fungerer reservasjons-systemet igjen. Det vet folk tydeligvis å benytte seg av. For reservasjonene strømmer fortsatt inn. Så langt her mer enn 1.800 nordmenn satt seg på listen. På godt under ett døgn!

Og også i på Bilutstillingen i Geneve er interessen rundt elbilen stor, forstår vi.

– Ja, her koker det på Kia-standen. Så det er skikkelig gøy forteller hun på en telefonlinje som ikke levner noen tvil om nettopp det.

Tesla eller Kia - hva bør jeg kjøpe

To batteripakker og lang rekkevidde

Nye Soul har mye av det samme designuttrykket som den vi allerede kjenner, men framstår som både tøffere og mer moderne og har også fått et helt nytt interiør med høyere kvalitet.

Dessuten er den også noe større og får mer utstyr. Oppvarmede seter foran og varme i rattet blir standard. Annet tilgjengelig utstyr blir ventilerte seter, trådløs lader for telefon. Harman Kardon lydanlegg og head-up display som viser relevant kjøreinformasjon.

e-Soul kommer med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. De nye batteriene har 25 prosent høyere energitetthet enn på utgående modell. Med det største batteriet klarer nye e-Soul inntil 452 kilometer på en lading, målt etter den nye WLTP-standarden. Ladesystemet er CCS, og bilen kan lades fra 20 til 80 prosent på 42 minutter, ved hjelp av en 100 kW DC hurtiglader.

Les mer om nye Kia e-Soul her:

Kia e-Soul kommer til landet i april. Kunden får de første bilene i løpet av sommeren.
Kia e-Soul kommer til landet i april. Kunden får de første bilene i løpet av sommeren.

Kommer i april

Kia lover god innvendig plass og en lastekapasitet på 315 liter, 1.339 liter med baksetene nedlagt.

– Vi vil få de første bilene i butikk i løpet av april og de første kundene vil få sine biler i løpet av sommeren, forklarer Sauge til slutt og beklager igjen til alle som opplevde datakrasjen i går.

Før hun må haste videre til ventende journalister. Interessen rundt nykommeren er tydeligvis svært stor.

Les også: Dette ble Årets bil 2019

Video: Denne er en annen elbil-suksess fra Kia