Original Land Rover og nye DC 100. 65 år skiller disse bilene og da er det vel snart klart for en erstatter   eller?
Original Land Rover og nye DC 100. 65 år skiller disse bilene og da er det vel snart klart for en erstatter eller?

Land Rover: Jubel og gråt ...

Etter 65 år nærmer endelig billegenden seg slutten - og ikke alle applauderer erstatteren.

Ryktene om en erstatter til den legendariske Land Rover Defender har lenge svirret. Nå ser det ut til at det blir alvor og dermed mer enn løse rykter.

Allerede i 2011 – altså for to år siden – slapp det konservative britiske selskapet bilder av nykommeren som enn så lenge har fått navnet DC 100.

På høy tid – eller?

Mange av Land Rover entusiastene fortviler over at alle SUV-ers mor går i graven, mens andre jubler og mener at det nå er på høy tid – for ikke snakke om overtid – endelig å få erstattet den utgamle modellen.

Det er i prinsippet nye, strengere krav til eksosrensing som er blitt Defenderens bane. Land Rover har – helt til nå - klart å navigere seg gjennom regelverk og paragrafer med å flikke litt på gamle motorer og å få dispensasjoner.

Land Rover Defender. Luksus og komfort har den utgående bilen aldri hatt som kjøpsargument. Det er helt andre egenskaper som teller.
Land Rover Defender. Luksus og komfort har den utgående bilen aldri hatt som kjøpsargument. Det er helt andre egenskaper som teller.

Land Rover Defender: Så tøff at man ikke får tatt livet av den

Det hører til sjeldenhetene at man kan gi i både pose og sekk, men i denne sakens anledning har vil faktisk gode nyheter både til de som venter på den nye og de som vil holde på den gamle en stund til.

Det går i korthet ut på at den nye kommer – men blir forsinket. I mellomtiden selges den gamle! Enn så lenge i alle fall ...

Den vil nok gradvis bli faset ut etter hvert som flere og flere vedtar strengere utslippskrav.

Ikke 2015 allikevel

Planen var at DC 100 skulle være klar innen utgangen av 2015, men slik blir det altså ikke allikevel.

En av grunnene til forsinkelsene skal være at DC 100 blir bygget på den nye, lette PLA-aluminiums-plattformen som blant annet er å finne på nye Range Rover og kommende Range Rover sport.

Land Rover DC 100 konsept. Det er trolig slik nykommeren vil bli seende ut - når den en gang kommer og den bygger på samme eksklusive plattform som Range Rover.
Land Rover DC 100 konsept. Det er trolig slik nykommeren vil bli seende ut - når den en gang kommer og den bygger på samme eksklusive plattform som Range Rover.

Land Rover 2013: Ser du hva som er nytt her?

Ganske eksklusive greier med andre ord, og det borger godt for både kjøreegenskaper, komfort og ikke minst suveren framkommelighet. På den annen side så fjerner den seg med dette også fra det opprinnelige konseptet om svært enkel bil, men med god framkommelighet.

Mer luksuriøs og eksklusiv

Det finnes vel ikke et menneske i hele verden som har kjøpt en Defender på grunn av fremragende komfort og ditto kjøreegenskaper? Det har vært helt andre faktorer dom gjelder, slik som sjel, egenart, framkommelighet og sterk karisma.

Nykommeren planlegges – etter det vi erfarer – å produsert i flere varianter – fra det helt enkle og minimalistiske til mer påkostede luksusvarianter.

Kapasiteten på produksjonen er enn så lenge så stor at man ikke makter å få satt den i produksjon som planlagt. Det har ikke lyktes oss å få vite når en produksjon vil starte opp, men rykter antyder at det kan bli ytterligere tre år til.

Les vår test av helt nye Range Rover her:

Hva mener du om nykommeren kontra gamlingen? Skriv inn i kommentarfeltet under: