Land Rover Freelander
Land Rover Freelander

Land Rover Freelander: Kul nummer to-bil - eller bare trøbbel?

Denne er både offroader og cabriolet. Men det er en hake...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Jeg har en tid vært på utkikk etter en morsom nummer to bil og helst cabriolet og har falt pladask for offroaderne med kalesje. Har kjørt Suzukijeep på ferie flere ganger og elsker den følelsen! Den blir imidlertid litt for lite bil synes jeg, så har sett på Suzuki Vitara som det fins endel av. Men aller mest lyst har jeg på en Land Rover Freelander, den tredørs utgaven der du kan ta av taket. Den er jo dritkul! Men er den så dårlig som alle skal ha det til egentlig? Fraråder du uansett og konsekvent å kjøpe den eller finnes det unntak?

Benny svarer:

Heisann. Morsom liten nisje det der og det finnes jo endel å velge mellom hvis du leter litt rundt. Ikke så mye her i Norge, men er du villig til å hente inn utenlands fra, anbefaler jeg en tur på www.mobile.de.

Men Freelander: Enig i at det er en ganske kul versjon og bortsett fra at du må klare deg uten bakdører er den også ganske praktisk. Mange av disse ble opprinnelig registrert som varebiler, med en ganske merkelig klump bakerst, artige regler vi har i dette landet :-)

Dessverre er Freelanderkvaliteten mildt sagt frynsete så jeg kjenner jeg sliter veldig med å kunne anbefale noen å kjøpe den. Såvidt jeg husker ble denne Open Air-utgaven bare solgt med bensinmotor og det er den ganske håpløse 1,8-literen. Også veldig mye annet som har en tendens til å gå i stykker.

Men så klart: Så lenge du er forberedt på det, har litt penger i bakhånd til reparasjoner og heller ikke bruker bilen veldig mye blir det jo en vurdering om du føler du kan ta sjansen eller ikke. Jeg vil i så fall sterkt anbefale at du finner en bil som har vært skikkelig fulgt opp underveis og helst har komplett servicehefte. Da er du i alle fall rimelig trygg på at problemene har blitt tatt underveis slik at ikke "alt" går gærnt dagen etter at du har kjøpt.

Bruktbilen fra helvete: Les mer om Freeelander her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: