Lancia Voyager: Familiebilen skuffer i krasjtest

12 nye biler testet - bare én får ikke toppscore.

Lancia Voayger   den eneste bilen som ikke får toppscore i siste runde med krasjtester hos Euro NCAP. (Foto: Euro NCAPS)
Lancia Voayger den eneste bilen som ikke får toppscore i siste runde med krasjtester hos Euro NCAP. (Foto: Euro NCAPS)

Det europeiske krasjtest-instituttet Euro NCAP har akkurat offentliggjort sine resultater for 12 nye biler . De har alle gjennomgått det omfattende kollisjonstest-programmet - og resultatene er overveiende positive

Av de 12 oppnår hele 11 biler toppscore som er fem stjerner. Det eneste unntaket er en bil som også tidligere har skuffet stort i kollisjonstester. Da het den Chrysler Voyager. Nå er navnet Lancia Voyager, etter at Fiat-konsernet tok styringen i Chrysler. Voyager klarte bare fire stjerner.

Henger etter

Bilen har fått omfattende modifiseringer i forhold til en utgave som ble testet tilbake i 2007, likevel henger den fortsatt etter de beste. For en bil som er skreddersydd for barnefamiliene, er det ganske oppsiktsvekkende.

Voyager får 79 prosent score for beskyttelse av de to i forsetene. Mer urovekkende er det at bilen bare oppnår 67 prosent for beskyttelsen av barn. Her reagerer Euro NCAP særlig på måten ISOFIX-festene for barneseter er forankret i bilen og trekker for det. I følge krasjtest-instituttet har Lancia lovet å gjøre endringer som skal minimere muligheten for at noe går galt her.

LES OGSÅ: Slik sjekker du hvor sikker bilen din er

Neppe fornøyd

Bes kyttelsen av fotgjengere er heller ikke særlig bra, her oppnår bilen bare 47 prosent. Men i forhold til utgaven som ble testet i 2007, er det tross alt en betydelig forbedring. Da fikk den null poeng på dette punktet.

Til slutt får Voyager 71 prosent score for sikkerhetsutstyr, heller ikke det veldig sterkt. Dermed ble hovedkarakteren fire stjerner - noe Lancia og Fiat-konsernet neppe kan være særlig fornøyd med på en bil som dette.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Dette er de sikreste nybilene