Lancia Stratos: Nå er legenden tilbake

Og her snakker vi et skikkelig comeback!

Lancia Stratos   endelig tilbake!
Lancia Stratos endelig tilbake!

Neida – du tar ikke feil! Det er en Lancia Stratos du ser på bildet over.

Billegenden er på veien igjen – like lett gjenkjennelig som tidligere. Kort, bred, ekstremt kileformet og med den svært buede frontruten på plass.

Ryktene stemte

Ryktene har svirret i årevis om at det vil komme en ny Stratos, og i sommer fikk vi det endelig bekreftet, den var på vei. Og allerede nå – bare et halvt år etter – har de første kundene fått bilene sine.

Ved en høytidelig seremoni ved Pininfarinas hovedkvarter i Torino ble nøkler delt ut til lykkelige eiere.

Les test av: Lamborghini Murciélago, her:

Vippelyktene er borte og designet er litt cleenere - men det er ingen tvil. Dette er Stratos!
Vippelyktene er borte og designet er litt cleenere - men det er ingen tvil. Dette er Stratos!


Et stykke spesiell bilhistorie

Apropos Pininfarina - som står bak den nye versjonen av Stratos. Her er vi vitne til et lite stykke veldig spesiell bilhistorie. Stratos er jo opprinnelig en Bertone-skapning. Karosseriet ble designet av Marcello Gandini, sjefsdesigner hos nettopp Bertone. Det er derfor - i mitt hode - mildt sagt spesielt at det IKKE er Bertone som står bak den nye...

Men noe er i alle fall som før. Motoren kommer fortsatt fra Ferrari. F430 Scuderia denne gangen, mens den opprinnelige fikk sin motor fra Ferrari Dino, i tillegg til motorer fra Lancia Fluvia og Beta.

Motor og plattform fra Ferrari

Den nye Stratos deler ikke bare motor, men også plattform med Ferrari F430 Scuderia. Plattformen er innkortet for å få gi bilen de rette, særegne preposisjonene.

Til tross for at den nå ruller på veien, vil ikke Pininfarina avsløre bilens fullstendige spesifikasjoner ennå. Det eneste vi vet er at motoren yter 510 hk, resten får vi vite om to uker når bilen offisielt lanseres om to uker på Paul Ricard banen.

Les også: Mini-Ferrari til 50 000 kroner


Se så like de er, den nye i bakgrunnen og den gamle fra 1972 i forgrunnen
Se så like de er, den nye i bakgrunnen og den gamle fra 1972 i forgrunnen