Lamborghini Aventador. Illustration: Milanno Artworks
Lamborghini Aventador. Illustration: Milanno Artworks

Lamborghini politibil: Dette hadde vært noe for UP

Politiet i Italia kan ha det morsomt på jobb. Veldig morsomt!

Det italienske politiet har etter hvert bygd opp en tradisjon på å kjøre – og for så vidt også å vrake – Lamborghini politibiler.

Nå er det kanskje på tide å bytte seg opp fra Gallardo til siste siste skudd på stammen. Her er nemlig den nye super sportsbilen Lamborghini LP700-4 Aventador.

Det er en gjeng talentfulle designere fra Milanno Artworks som står bak forslaget om hvordan den kommende Aventador Polizia bør se ut.

V12 og 700 hk!

Med en 6,5-liters V12-er på 700 hk rett bak stolryggen skal italienske lommetyver og trafikksyndere være kjappe for å komme unna. 0 – 100 km/t gjøres unna på under 3 sekunder! Toppfarten er 350 km/t.

Det er Filippo Perini som står bak de frekke, skarpe linjene. Totalproduksjonen av LP700-4 Aventador planlegges til relativt beskjedene 4000 eksemplarer. Hvor mange av disse som vil komme i Polizia-utgave gjenstår å se, men mer enn en håndfull biler blir det neppe.

Se video: Slik endte super-politibilen

Illustration: Milanno Artworks
Illustration: Milanno Artworks

Fargene vil bli som på italienske politibiler flest, sølv og blått. Mens interiøret i politibilene trolig blir sort og blått.

Les vår test av: Lamborghini Murciélago her


Skjulte blå-lys

Bilene vil trolig også bli utstyrt med spesielle kjøle-anlegg for å kunne brukes til rask organtransport ved donasjoner.

For deg som savner blå-lysene så kan vi opplyse om at de på dette designforsalget er plasser på innsiden av vinduene og i luftinntakene, da dette gir vesentlig lavere luftmotstand enn den tradisjonelle tak-rampa.

Ikke for å si noe galt om hverken VW Passat eller Volvo V70 – men det må da være litt morsommere å jobbe i det italienske utrykningspolitiet?

Del med Facebook-vennene dine


Les også: Topp 10 - Politibiler du IKKE kjører fra


Illustration: Milanno Artworks
Illustration: Milanno Artworks