Lamborghini Huracán: Endelig – denne skal erstatte tidenes mest solgte

Verden får en ny og heftig superbil.

Det er ikke hver dag at Lamborghini byr på en ny modell. Men nå gjør de det   og det er selveste bestselgeren, Gallardo, som skal erstattes.
Det er ikke hver dag at Lamborghini byr på en ny modell. Men nå gjør de det og det er selveste bestselgeren, Gallardo, som skal erstattes.

Fikk du ikke alt du ønsket deg til jul – og sitter litt mellomfornøyd med for små sokker, et merkelig slips og kanskje en hjemmestrikket ullgenser i litt diffus farge?

Ja, da er det tid for å trøstehandle litt. Har du akkurat passe stor bankkonto, dukker det straks opp den perfekte gaven til å få smilet tilbake – nemlig den splitter nye italienske superbilen Lamborghini Huracán.

Dette blir arvtakere til legenden Gallardo – og er en skikkelig barsking!

00 Lamborghini gul rett bakfra
00 Lamborghini gul rett bakfra

LES OGSÅ: Noen får denne millionbilen til jul!

Nytt navn og ny bil

Det sier litt om hvor viktig denne er, når modellen den skal erstatte har vært merkets mest solgt modell noensinne.

Gallardo ble nemlig produsert i 14.022 eksemplarer i løpet av sitt ti-årige liv. Det er mye for en superbil!

Når det nå kommer en oppfølger, blir det imidlertid ikke brukt samme navn og laget en ny generasjon – men i stedet en helt ny modell, med et helt nytt navn.

LES OGSÅ: Se hva Lars Petter fikk i gave

00 Lamborghini rett forfra
00 Lamborghini rett forfra

Navnet lever videre

Huracán er Lamborghini-tradisjonen tro navnet på en legendarisk okse. Den var kjent for mot – og kjempet i Alicante i 1870.

Men i tyrefekter-bransjen er det som kjent sjelden at oksene blir særlig gamle. Det var heller ikke tilfelle med Huracán.

Nå lever imidlertid navnet videre, om ikke annet, og det på noe så eksklusivt som en superbil. Blir vel ikke så mye bedre enn det?

Hva gjør den nakne mannen i Mercedes-bagasjerommet?

00 Lamborghini hvit bakfra
00 Lamborghini hvit bakfra

Ingen miljøbil

Verden har blitt slik at vi ønsker i både pose og sekk. Og selv italienske superbiler er lenger BARE gode på bane. Nå skal de også fungere godt i hverdagen og helst være noe så merkelig som komfortable!

Og det påstår Lamborghini at Huracán er.

Men vi kan ikke overse at ytelser på en slik blir er superviktig. Og Med en 5,2-liters V10-motor legges premissene – dette er IKKE en utpreget miljøbil ...

00 Lamborghini gul rett fra siden
00 Lamborghini gul rett fra siden

Umiskjennelig

For øvrig er utseendet akkurat slik du forventer at Lamborghini – kantete og aggressivt.

Det er ikke like ekstremt som storebror Aventador, men du trenger ikke å bekymre deg for å bli en av mengden med denne heller.

Interiøret er også i kjent stil – med klare assosiasjoner til flyverden. Og midt i den digre skjermen foran rattet er turtelleren plassert godt synlig. Slik det skal være.

00 Lamborghini interiør hoved
00 Lamborghini interiør hoved
00 Lamborghini interiør rattet
00 Lamborghini interiør rattet

Her laster julenissen sleden sin – med Porsche!

Brennkjapp

0–100 km/t fikser den på brennkjappe 3,2 sekunder, 200 km/t når den på bare 9,9 sekunder. Dette er mulig blant annet takket være lav vekt på 1.422 kg, 610 hk, dreiemomentet på 560 nm og ikke minst elektronisk styrt firehjulsdrift.

Ja, og om det rykker skikkelig i gassfoten og sjekkheftet, så må du fortsatt smøre deg med tålmodighet. Prisene er ikke helt klare enda.

Se klipp av bilen ved å klikke på videovinduet under:

http://www.youtube.com/watch?v=xb7NnSj5qxw

Disse julegavene er gratis