Den har en helt rå motor, ekstreme kjøreegenskaper   og en hel del mangler som du kanskje ikke forventer når du punger ut 2,1 millioner Euro for å kjøpe bil...
Den har en helt rå motor, ekstreme kjøreegenskaper og en hel del mangler som du kanskje ikke forventer når du punger ut 2,1 millioner Euro for å kjøpe bil...

Lamborghini Aventador J Concept: Ser du hva som mangler?

Den går som et olja lyn - men du må ha riktig utstyr for å kunne kjøre den.

Da Lamborghini viste fram sin nyeste - og tidenes råeste åpne superbil - var det mange som fikk hakeslepp. Bilen er i utgangspunktet en Aventador - og det borger naturligvis for helt ville krefter. Her snakker vi V12, 6.5 liter og 700 hk - noe som uten tvil gjør dette til en av verdens heftigste åpne biler.

Selv om det er en konseptbil, er den fullt kjørbar. Og hvis du, mot alle odds, skulle bli sittende bak rattet i denne - så bør du huske på en viktig ting. Hjelm med visir.

Det ble nemlig bestemt at en åpen bil som fort gjør 300 km/t, slett ikke hadde behov for noen frontrute. Den veier jo tross alt noen kilo, og vekt er noe av det Lamborghini har jobbet mest med å holde på et absolutt minimum i denne bilen.

SE VIDEO: Duell: Ferrari 458 vs Lamborghini Aventador

Del med dine Facebook-venner

Det ser unektelig ganske brutalt og muskuløst ut dette her.
Det ser unektelig ganske brutalt og muskuløst ut dette her.

Mange mangler

Så da får du enten bruke ansiktet ditt til å fange insekter, noe som jo ikke nødvendigvis vil beskrives som særlig behagelig, eller dra på deg tidligere nevnte hjelm.

Og ikke nok med det - du får ikke klimaanlegg heller. Navigasjons- og stereoanlegg er også fy-fy.

Så hvis vi oppsummerer mister du taket, frontruta, underholdning og muligheten til å regulere temperaturen i bilen. Likevel kunne jeg solgt sjela mi, huset mitt og høyrearmen for å prøve den.

SE VIDEO: Lamborghini Aventador: Her dundrer superbilen rett ut i snøfonna

Er du heldig rekker du å få et glimt av den på skrått bakfra i det den kjører forbi ...
Er du heldig rekker du å få et glimt av den på skrått bakfra i det den kjører forbi ...

Hva - kan den kjøpes?

Det du får er en unik mulighet til å erfare krefter og dynamikk i samspill, hevdes det av Lamborghini-sjef Stephan Winkelmann. Han mener bilen er så ekstrem og kompromissløs som bare en Lamborghini kan være.

Den er også så dyr som (nesten) bare en Lamborghini kan være. Hva? Kan den bilen kjøpes, underer du gjerne nå. Svaret er ja. Det vil si, kunne kjøpes. Den er nemlig solgt. Prislappen endte på 2,1 millioner Euro.

Du trenger ikke å håpe på at det skal komme flere heller - for det gjør det ikke. Dette er, og blir, en helt unik bil. Og uansett, prislappen på slike doninger gjør den uansett uaktuell.

Dårlig gjort altså...

Lamborghini Aventador.
Lamborghini Aventador.

LES OGSÅ: Lamborghini Countach 5000S: Nå er 80-tallshelten restaurert og til salgs - i Norge