Lakkere skiboks: - Kan jeg få skikk på dette selv?

Trenger mer plass, men har ikke råd til dyre løsninger.

Er det bare å sette i gang og lakkere selv   eller må man leve med at fargen på skiboksen overhodet ikke matcher bilen? Illustrasjonsfoto.
Er det bare å sette i gang og lakkere selv eller må man leve med at fargen på skiboksen overhodet ikke matcher bilen? Illustrasjonsfoto.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo! Vinterferien er over og var et lite mareritt for familien vår med helt nedlessa bil. Nå KREVER kona at vi kjøper skiboks. Det er noe jeg har vegret meg for lenge. Jeg synes rett og slett at de ser dritstygge ut og i alle fall de plastboksene du får for et par tusenlapper rundt omkring. Derfor må det i det minste være noe som brukbart ut på bilen og som ligger ned mot taket.

Jeg har sjekket litt på bruktmarkedet på disse og ser at du kan få bra boks for 4000-5000 kroner men det er nesten umulig å finne noe i den fargen som vi har på bilen. Derfor lurer jeg på om det er en kurant sak å lakke om en sånn boks selv. Jeg har null erfaring men kan stå varmt i kjellerboden og gjøre selve jobben og litt pussing og sliping først skal jeg nå uansett klare. Dette kan vel ikke være mye vanskeligere enn å olje terrassen på våren eller? Har du noen gode handymanråd til en kar som ikke har altfor full bankkonto?

Benny svarer:

Hei du! Jasså - har konemor slått seg vrang? Det hender at de gjør det, men det går som regel ganske fort over...

Nei det er ikke lett å finne en takboks som er i både riktig farge og som i tillegg ikke ser ut som en veltet telefonkiosk. Utrolig hvor mye rart folk kjører rundt med på taket...

Hvis du først skal legge litt penger i en boks som ser bra ut (hvilket jeg støtter fullt ut), så regner jeg med at både finish og stil betyr litt for deg?

Da tror jeg hverken rullemalt eller hjemmelakkert med X antall spraybokser i kjellerboden er tingen. Resultatet er så å si dømt til i beste fall å bli "greit på avstand i skumringen" men det er kanskje ikke akkurat det du er ute etter når du kjøper en fin boks som står godt til bilen.

Jeg ville forhørt meg litt rundt hos forskjellige lakkerere hva de tar for en slik jobb. Men vær forberedt på et ørlite sjokk - de vet å ta seg betalt. Regn med å måtte bruke noen tusenlapper her.

Det du eventuelt kan gjøre selv er grunnarbeidet. Demontering av tettelister, låser og matte (pusse) den ned etc. (Helt greit å stå i kjellerboden med en slik jobb når kona allikevel er i ulage...) - slik at lakkereren bare grunner og sprøyter den for deg. Det bør redusere prisen noe.

Tenk også over at takbøyler kommer i tillegg. Det koster også litt og er du ute etter å få boksen lavt montert bør du også sjekke litt nøye her. Det kan være ganske stor forskjell fra de forskjellige leverandørene.

Bare en liten ting til slutt: Du får kjøpt en ny tilhenger for hva denne brukte takboksen kommer til å koste deg. Ikke det at en tilhenger er så elegant, men jeg sier som Øystein Sunde: Kjekt å ha... Dessuten kan du kjøre matjord, lecablokker og kvist og kvast på den - det kan du ikke i en takboks.

Lykke til med mere plass!

Les også: Luksus-Volvoen har blitt veteran!

Del med Facebook-vennene dine


Les også: Slik unngår du flatt batteri i vinterkulda

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: