Jens C. Kolbjørnsen var bedrøvet etter at noen stjal hans kjære gamle Mazda, som han har arvet fra farfar, og etterlyste bilen på Facebook. Foto: Skjermdump fra Facebook
Jens C. Kolbjørnsen var bedrøvet etter at noen stjal hans kjære gamle Mazda, som han har arvet fra farfar, og etterlyste bilen på Facebook. Foto: Skjermdump fra Facebook

Laget Facebook-side for sin stjålne bil

Og det endte bra. Nå er «Mazdafar» funnet.

Den som måtte tro at det fremdeles finnes en form for æreskodeks blant biltyver, om at de ikke tar spesielle biler som betyr mye for sine eiere, må tydeligvis tro om igjen.

Søndag 30. oktober forsvant nemlig en bil i Oslo som burde vært spesiell nok til at langfingrede elementer gikk i store buer rundt den. Nemlig en Mazda 929 fra 80-tallet.

Tilbake etter tyveriet satt en meget trist eier.

Les også: Thomas er virkelig glad i sin 1987-modell

Bestefar kjøpte den ny

"Min kjære Mazda 929 forsvant fra sin parkering i Gyldenløves gate i Oslo etter kl. 10.00 søndag 30/10. Bilen har lav omsetningsverdi, men enorm affeksjonsverdi for meg siden den tilhørte min nå avdøde farfar som kjøpte den ny i 1985 og holdt den prikkfri helt til jeg overtok den i 2005.

Mazdafar er lysegrønn med krom i grillen og på lister bak. Den er fin i lakken og litt skarp i kantene. Bilen er en 80-talls sedan og svært lett gjenkjennelig. Finnes ingen av nøyaktig denne utgaven i Norge så vidt jeg vet. Registreringsnummeret er DE 41634.

Utlovet dusør til finneren

Jeg setter ekstremt stor pris på all informasjon som kan lede til at far kommer til rette. Generøs dusør utloves.

Spre gjerne dette videre til venner og bekjente", skrev Jens C. Kolbjørnsen på Facebook-siden han opprettet for å sette fokus på det frekke tyveriet.

Se etterlysningen på Facebook her:

Mandag formiddag hadde godt over 100 personer varslet sin deltagelse i jakten på biltyven, og bileieren opplyste at informasjon fra bompengeselskapet tydet på at bilen fortsatt befant seg et sted i hovedstaden.

Funnet

Og mens det hele sto på kunne Jens trøste seg med mange støtteerklæringer fra andre Facebook-medlemmer – og forsikringer om at folk holdt øynene åpne fra Hong Kong og San Diego til Bergen.

Mandag ettermiddag kom gladnyheten.

Viking på Grønland hadde nemlig funnet bilen, og den hadde minimale skader.

"Far", som Jens kaller bilen sin, hadde tydeligvis blitt offer for en aldri så liten joyride – men ble altså ikke verre behandlet enn at den kan brukes slik som før.

– Far er funnet! Happy days, skriver bileieren på Facebook-siden.

Les også: Denne coupéutgaven var en drømmebil i 1985