LaFerrari: Se tidenes raskeste Ferrari i aksjon

0–200 km/t tar 7 sekunder. Se video!

Dette er akkurat nå en av verdens aller råeste biler   og den heter ganske enkelt LaFerrari. Her kan du se og høre den i aksjon.
Dette er akkurat nå en av verdens aller råeste biler og den heter ganske enkelt LaFerrari. Her kan du se og høre den i aksjon.

Ferrari lager ingen kjedelige biler. Men noen skiller seg likevel ut – også fra resten av de røde bilene med en steilende hingst på panseret. En slik må det definitivt kunne sies at modellen LaFerrari er.

Den er merkets nye flaggskip og historiens raskeste. Derfor er også navnet LaFerrari – altså Ferrarien – i bestemt form.

LeFerrari 2
LeFerrari 2

Et annet, norsk navn som kunne vært passende er Ferrari Fartsmonster. Med knappe 1000 hestekrefter er klar for å måle krefter med de aller, aller raskeste bilene på kloden.

Den bruker for eksempel kun syv sekunder fra stillestående til 200 km/t. Det er en øvelse den fiker kjappere enn selveste Bugatti Veyron.

Toppfarten er 350 km/t.

SE VIDEO: Her er kanskje forklaringen på hvorfor unge har dyr bilforsikring?

Miljøfokus – liksom

Litt spesielt er det at Ferrari denne gangen (så vidt) har tenkt (litt) på miljøet (egentlig nesten ingenting!) - og laget en hybrid drivlinje. Her snakker vi en tradisjonell bensinmotor på 800 hestekrefter, kombinert med en elmotor på 163.

Sammen gjør de at du når 100 km/t på nøyaktig tre sekunder.

Takket være den hybride drivlinjen er forbruket "bare" 1,47 l/mil.

Ikke imponert, sier du? Tja, da skal du vite at Bugatti Veyron bruker 2,4 l/mil og Lamborghini Aventador 1,72 l/mil ...

SE VIDEO: Her kjører han "rally" med sjelden Ferrari

Verdens hotteste

Men uansett er neppe miljøaspektet, eller lavt forbruk, hovedargumentet for å velge denne bilen. Det blir heller ikke høyt vektlagt i videoen under – der det heller snakkes om eksklusivitet.

Dette er en superbil – og kanskje er den akkurat nå verdens hotteste.

Klikk på videovinduet øverst i saken for å se klippet der du kan oppleve bilen i aksjon

LES OGSÅ: Her er tidenes egobil