Lada Niva: Denne er helt rå i terrenget

Brooms bilekspert anbefaler ekte offroader til en billig penge.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Jeg er ute etter en billig offroader. Kan godt være gammel og stygg, komfort er uvesentlig, men bør være rimelig pålitelig uten alt for store vedlikeholdsutgifter. Ønsker et "ekte" 4x4 system (innkoblbart eller permanent med låsbar senterdiff).

Gjerne sperre, men det er ikke noe krav. Har tenkt på biler som HiLux, Suzuki SJ, Lada Niva el eks-militær Geländewagen. Har du noen synspunkter på disse alternativene, eller andre forslag?

Benny svarer:

Hei du.

Det spørs jo hvor billig og hvor ukomfortabel den skal være da.

Jeg tenker raskt litt i japanske baner her, biler som Mitsubshi Pajero, Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol, Toyota 4-runner etc. Dette er biler som koster fra noen få tusenlapper og oppover til flere hundre tusen kroner avhengig av årsmodell, kilometerstand etc.

Relativt solide saker, men de ruster ganske friskt etter 10 – 15 år, ofte har de gått langt også. Og heller ikke disse bilene varer evig.

Et annet alternativ som jeg har litt sansen for er Lada Niva. Ikke verdens beste kvalitet kanskje – men det finnes verre. Den er helt rå i terrenget og har etter hvert fått litt kult-status. Finnes ikke mange fine igjen av dem.

Geländewagen og Range Rover hadde jeg styrt unna hvis du skal ha en noenlunde pålitelig bil som ikke koster både skjorta og jakka. Land Rover er proppfull av sjarm, men heller ikke den er verdens beste bil. De liker seg best hos en eier med stor verktøykasse!

Finner du en Suzuki SJ uten for mye rust (de ruster verst bak), så kan den helt klart være et morsomt alternativ. En del av disse har ofte ikke gått veldig langt heller – det sier kanskje litt om komforten.

Ønsker deg lykke til!

Del med Facebook-vennene dine

Se skikkelig offroad-video fra "Gjørmehølet" her:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: