Kvalitetsundersøkelse: De er aller mest fornøyd med bilen sin

46. 000 bileiere har talt – her er det overraskelser.

Skoda gjør det sterkt i denne undersøkelsen og har hele tre biler inne på topp 10.Yeti er nummer en, foran Superb på andreplass. Jaguar XF ( i midten)  tar tredjeplassen.
Skoda gjør det sterkt i denne undersøkelsen og har hele tre biler inne på topp 10.Yeti er nummer en, foran Superb på andreplass. Jaguar XF ( i midten) tar tredjeplassen.

Kvalitetsundersøkelser og kåringer av de beste bilene finnes det veldig mange av.

Noen bygger på feilstatistikker fra verksteder og kontrollorganer, andre fra forsikringsselskaper som betaler for reparasjon av biler de garanti-forsikrer – mens andre igjen bygger på hva bileierne selv mener.

Del med Facebook-vennene dine

Årlig undersøkelse

Det er sistnevnte som ligger til grunn når engelske Auto Express nå går ut med 2013-resultatene i sin årlige undersøkelse kalt "The Auto Express Driver Power Car Satisfaction Survey"¨.

46.000 bileiere har gitt en grundig evaluering av bilene sine. Gjennomsnittskarakteren for alle biler havner på 74,7 prosent.

LES OGSÅ: De gruer seg mest til å ha bilen på verksted

Problemfritt bilhold

På det punktet vi vanligvis fokuserer sterkest på i kvalitetsundersøkelser – nemlig feilprosent – kommer Auto Express-lesernes biler bedre ut.

Snittkarakteren på punktet "problemfritt bilhold" havner nemlig på 90,7 prosent, det er opp tre poeng fra samme kategori i fjor.

LES OGSÅ: – Hvor mange år kan man ha problemfritt bilhold?

Mer subjektivt

Det som skiller undersøkelser som dette fra de mer tekniske, er at det er mer rom for personlige og subjektive meninger. Ja, det kan være problemer med bilen og den er kanskje ikke feilfri – men man har likevel stor sans for den.

Der vil vi tro en god del bilentusiaster kjenner seg igjen. Og når det er leserne av et bilmagasin som har talt, kan vi naturligvis også regne med at de er over snittet bilinteressert.

Tredobbelt Skoda

Skoda er merket som har aller størst grunn til å være fornøyd her, med hele tre modeller inne på topp 10. Helt til topps går Yeti, etterfulgt av storebror Superb. Octavia er på sjetteplass.

Det er også interessant å merke seg tre merker her som vi ofte finner i helt andre enden i tradisjonelle kvalitetsundersøkelser.

Superb? Da skal du kjøpe stasjonsvogn

Praktisk Renault

Renault er representert med Scenic, helt oppe på femteplass. Her vil vi tro at eierne er spesielt fornøyd med praktiske bruksegenskaper, samtidig som dette er en ny indikator på at Renault-kvaliteten har bedret seg kraftig de siste årene.

Alfa Romeo er inne med sin Giulietta, på sjuendeplass. Og på plassen bak finner vi Land Rover Discovery, heller ikke det en bil vi er vant til at scorer altfor høyt i slike undersøkelser.

LES OGSÅ: Dette er SUV-ene med flest feil og problemer

Her er helt topp 10:

1) Skoda Yeti

2) Skoda Superb

3) Jaguar XF

4) Renault Scenic

5) Mazda CX-5

6) Skoda Octavia

7) Alfa Romeo Giulietta

8) Land Rover Discovery

9) BMW 3-serie

10) Mercedes E-klasse


LES OGSÅ: Slik er kvaliteten på de norske bestselgerne