Kurt sporet opp biltyven selv

Dermed fant politiet også frem til en masse annet tyvegods.

Kurt Eriksen ble frastjålet sin hvite Audi A6, og fikk lite hjelp fra politiet. Han startet sin egen etterforskning, og brukte tre uker på å finne tyven og bilen. Da fant politiet også annet tyvegods. (Foto: Øyvind Ellingsen, Rogalandsavis.no/ANB)
Kurt Eriksen ble frastjålet sin hvite Audi A6, og fikk lite hjelp fra politiet. Han startet sin egen etterforskning, og brukte tre uker på å finne tyven og bilen. Da fant politiet også annet tyvegods. (Foto: Øyvind Ellingsen, Rogalandsavis.no/ANB)

Noen gir aldri opp, som Kurt Eriksen.

Hans eldre Audi A6 ble tatt av en utspekulert og frekk tyv, mens Eriksen var ute et ærend fra verkstedet han driver på Figgjo, melder Rogalandsavis.no.

Tyven observerte hvor en ansatt la nøkkelen til bilen, under påskudd av han kjente Eriksen og skulle kjøpe bilen.

Del med dine Facebook-venner

– Det gikk en dag før vi forsto at han hadde tatt nøkkelen, og da jeg ringte politiet var det lite hjelp å få. Problemet mitt var at bilen var uforsikret, og jeg ville ikke få noe igjen fra forsikringsselskapet, forteller bilmekanikeren til RA.

Han ble så sint at han bestemte seg for å starte sin egen etterforskning.

La tyveriet ut på Facebook

Det første som ble gjort var å legge tyveriet ut på Facebook, og da fikk han respons.

– Det var en som meldte seg, som mente at han hadde vært utsatt for den samme tyven. Vi prøvde å finne ut alt om hvor tyven hadde blitt observert, og til slutt fikk vi napp på en bensinstasjon på Forus. Men vi fikk ikke lov å se overvåkingsvideoen, og fikk heller ikke hjelp fra politiet til å få sett den. Men vi ga oss ikke, og litt etter hvert fant vi ut hvilken bil han kjørte. Deretter sjekket vi alle hvite varebiler av samme merke i Norge, men uten resultat, forteller Eriksen.

Det store gjennombruddet kom da den ansatte som hadde pratet med tyven husket at vedkommende hadde en spesiell caps på seg. Og spesielt logoen på capsen ble nyttig.

Fikk napp hos maskinselger

– Jeg ringte til alle firma i distriktet som kunne ha solgt slike capser, og plutselig fikk jeg napp hos en forhandler som selger gravemaskiner. En på delelageret husket at han hadde sett en person med en slik caps og som kjørte en Audi A6. Da var mye gjort, forteller han, som med dette sporet kunne finne navnet på tyven.

Utfordringen var at han hadde tre adresser.

– Vi oppsøkte alle tre, og til slutt fant vi ut at min bil sto parkert på en av adressene i tettsted i nærheten av Sandnes, forteller mekanikeren.

På vei ut ringte de politiet, som sendte ut en politipatrulje, og da de kom inn i huset og garasjen som ble brukt av den mistenkte tyven fant de også mye annet tyvegods.

– Jeg er frustrert over at politiet ikke kunne sjekke en video på et konkret tips om at han hadde vært på bensinstasjonen. Jeg er også skuffet over at de ikke bryr seg mer om hverdagskriminaliteten, sier Eriksen, som nå har fått tilbake bilen.

– Skal en han noe tilbake må en gjøre det selv, er svaret hans, noe han ble advart mot av politiet.

Les flere bil- og motor-saker hos Rogalands Avis her:

Se video: Her snakker vi om skikkelig kreativ biltyv!