Tesla har nå begynt å tilbakebetale kunde-depositum på sin svært forsinkede Cybertruck.
Tesla har nå begynt å tilbakebetale kunde-depositum på sin svært forsinkede Cybertruck.

Kundene får pengene tilbake av Tesla

Blir dette verdens mest forsinkede bil?

Tesla Cybertruck slo ned som en liten bombe 24. november i 2019. Da ble den vist første gang offisielt . Det til stor ståhei. Mottagelsen var mildt sagt delt. Noen digget den fra første sekund. Andre hatet den som pesten. Men bestillingene og reservasjonene strømmet inn.

Vi hadde allerede da hørt om bilen i en årrekke. Nå ventet mange at Tesla skulle gire opp og få den i produksjon. Men slik har det ikke gått.

Tilbakebetaler reservasjonsbeløp

Noen omtaler den som verdens mest forsinkede bil. Om det stemmer vet vi ikke, men det kan ikke være fælt mye om å gjøre …

Nå begynner den amerikanske produsenten å tilbakebetale penger til de som har reservert Cybertrucken, i Australia. Det er ikke noe godt tegn.

Tesla har bekreftet overfor bilnettstedet www.arenaev.com at alle australske kunder nå kan søke om refusjon av reservasjonsbeløpet.

Over 38.000 kunder i Australia har lagt inn reservasjon på bilen. Bare kunder i USA og Canada har bestilt flere biler.

Les også: Her er den – sesongens snåleste bobil!

Slik ser Cybertruck ut innvendig. Mange må vente lenge for å få plass bak dette rattet.
Slik ser Cybertruck ut innvendig. Mange må vente lenge for å få plass bak dette rattet.

En bølge av kanselleringer?

Nå spekuleres det i om dette er starten på en stor bølge av globale kanselleringer av bilen. Og om Tesla har innsett at de ikke er i stand til å håndtere alle innkomne bestillinger på bilen, uten at det vil svekke kapasiteten til de øvrige modellene betydelig.

Teslas samlede årlige produksjonskapasitet, med alle fabrikkene i full drift, er anslått til å være 1,9 millioner biler. Av dette skal visstnok Cybertruck være tilgodesett med mellom 150.000 og 200.000 biler årlig, om alt går på skinner.

Les også: – Porsche og Tesla – de kan ikke sammenlignes

Ikke til Norge

Med andre ord: Det vil bli lenge til alle de angivelig 1,2 millionene som venter på bilen, kan sette seg bak rattet. Om tallet stemmer, blir det snakk om seriøse ventetider. Mens de som får bilen tidlig, trolig vil kunne tjene en god slant på den på bruktmarkedet. Misforholdet mellom etterspørsel og tilgang er påtagelig.

Vi i Norge og Europa får ikke bilen i det hele tatt. Det bekreftet Tesla-grunnlegger, Elon Musk i fjor. Bilen tilfredsstiller ikke EUs krav, uten omfattende endringer i designet.

Siste nytt er at Cybertruck skal kunne leveres i løpet av neste når. Kanskje. Om det ikke blir flere forsinkelser.

For oss i Norge og Europa vil sportsbilen Roadster være neste nye modell ut. Når den kommer er også ganske uklart.

Broom har kontaktet Tesla Norge for kommentar, de har ikke besvart vår henvendelse.

Les også: Produksjonstopp for fem år siden – kan fortsatt kjøpes som «nybil»

Video: Denne pickupen er også rimelig spesiell