Koenigsegg CCR: Dette er bilen vi nordmenn drømmer om

Fire millionbiler pluss en Volvo 240 fikk flest klikk på Finn i september.

Dette er bilen norske annonse surfere drømmer om: En Koenigsegg CCR til knappe fem millioner kroner. Foto: Finn.no
Dette er bilen norske annonse surfere drømmer om: En Koenigsegg CCR til knappe fem millioner kroner. Foto: Finn.no

Annonsemarkedene på nettet er stadig nordmenns ventil ut mot drømmeverden. Det beviser september måneds klikk-statistikk fra Finn.no til fulle.

For igjen er det biler i den rimelig voksne prisklassen som har fått størst oppmerksomhet fra bilkjøperne. Eller altså, drømmerne. For vi vil tro at ikke alle de 21.281 personene som klikket seg inn på annonsen for Koenigsegg CCR´en til knappe fem millioner kroner satt med pengene klare.

Les også: Restriksjoner på eldresenteret - må selge R-sykkelen

Men om alle drømmer, så drømmer ikke alle om det samme. For midt i luksuståka trer det frem en traust og overmåte bevinget svenske fra 90-tallet. En omsorgsfullt modifisert Volvo 240, som man kan kjøpe 170 ganger for det den gullfargede Koenigseggen koster...

Hva pleier du å se etter når du drømmer på annonsemarkedet? Fortell i kommentarfeltet under!

Del med Facebook-vennene dine!

Her er Finn-toppen for september:

.

Nr. 5: 2009 BMW M3 GTS - 17.269 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Dette er en gammel kjenning for oss, og sikkert også for alle som så siste sesong med Broom på TV. Den orange kraftpakken viste hva den var god for rundt banen på Drammen Havn, og den fete bilen i den meget iøyenfallende fargen har altså også "gjort det godt" på annonsemarkedet.

Godt nok til at den er solgt nå, og vi er sikre på at den nye eieren vil få det gøy bak rattet. Dette er maskineri som tåler mye - langt mer enn et førerkort og gjennomsnittlige kjøreferdigheter tillater...

Se annonsen her:

Nr. 4: 1992 Volvo 240 Turbo - 17.614 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Som nevnt, smaken er vidt forskjellig. Og på fjerdeplass finner vi en eksponent for helt andre drømmer enn toppen av statistikken ellers omfatter.

Men felles er ønsket om at det skal gå unna. Denne appellerer mer til de som har lyst til å påvirke graden av suksess selv, og som ikke er redde for å bli skitne på fingrene for å få det til. For under panseret på denne 240´en ligger det en turbomotor med oversize intercooler fra en lastebil, og der alt er moderne satt opp med det som på bilslang kalles "datasprut".

Det gjenstår noen timer, riktignok. For foreløpig lever bilen sitt eget liv uten å ville snakke med datamaskinen - eller om det er omvendt. For den som har peiling er dette som å komme til dekket bord.

Se annonsen her:

Nr. 3: 2010 Aston Martin Rapide - 18.518 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Porsche fikk mye pepper fra die hard-fansen da de laget firedørsbilen Panamera, og fnysekoret fortsatte da Aston Martin avduket Rapide. Men tredjeplassen viser at mange drømmer om slike biler også - og i dette tilfelle er det den britiske "familie-superbilen" som har vekket interesse.

Hvorfor har vi ingen problemer med å forstå. Denne Rapiden er en nydelig bil, og rett ut fra utstillingen med plettfri, sort lakk og melkesjokoladebrunt skinn vil den garantert vekke oppsikt i trafikken også - vi kan i hvertfall ikke huske å ha møtt noen på veien i Norge foreløpig.

Se annonsen her:

Nr. 2: 2006 MB SLR McLaren - 18.549 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Denne var superheftig da den kom, og alle de fem som ble solgt her i landet ble "kjendiser" i entusiastmiljøet. Nå har SLS kommet og tatt over "arven" som Daimler-konsernets hotteste, men SLR er fremdeles en akkurat like ekstrem bil som den var da den kom.

For de som er i markedet for en slik, er det en stor trøst at den verste hypen har lagt seg. For selv om den koster bortimot 3,5 millioner kroner nå, så tør vi ikke engang regne på hva de 14.000 kilometerne denne bilen har gått, har kostet per stykk.

Se annonsen her:

Nr. 1: 2005 Koenigsegg CCR - 21.281 visninger

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Månedens klikk-vinner er også en slags Finn-kjendis. Den gullfargede Koenigseggen dukker opp i mange sammenhenger når man søker på annonsemarkedet, enten man ser etter biler med ekstreme fartsegenskaper, ekstremt lavt produksjonstall - eller ekstrem pris.

For her er det virkelig snakk om en drømmebil. Der alt som sagt er ekstremt - også markedet. Det er nok grunnen til at bilen har ligget ute til salgs en stund, men driver man i dette hjørnet av markedet er man forberedt på at det kan ta tid før kunden dukker opp.

Til gjengjeld er det ikke sikkert han eller hun pruter så veldig når det først skjer. For en bil som er produsert i 14 eksemplarer er det ikke så lett å oppdrive maken til et annet sted...

Del med Facebook-vennene dine!

Se annonsen her:

Les også: Forhatt Audi toppet statistikken i første halvår