Knallsalg for Volvo

VW Golf er mest solgte bilmodell i Norge i november. Men Volvo V70 er hakk i hæl. Se alle tallene:

Volvo V70 test forfra
Volvo V70 test forfra

Bilsalget har tatt seg kraftig opp og økte i november med 38.1 prosent i forhold til samme måned i fjor. Til sammen ble det registrert 9600 nye biler, det er pluss 2648 eksemplarer.

VW Golf er nær sagt "som vanlig" mest solgte bilmodell, men i november fikk Golf knallhard konkurranse fra en bil en god klasse over - nemlig Volvo V70.

Les testen av den nye lavpris-Volvoen - klikk her:

Volvos store familiebil hadde en knallmåned og endte på 538 eksemplarer, bare 29 biler bak Golf på førsteplassen. Det gir V70 en markedsandel i november på 5,6 prosent.

Mye firehjulstrekk

- Det er vi selvfølgelig utrolig godt fornøyd med. Med dette er V70 suverent mest solgte bil i storbilsegmentet og tar vi med S80 og S60, har Volvo over halvparten av segmentet - 52,1 % for å være nøyaktig, sier Tore Løvig som er informasjonsdirektør i Volvo Personbiler Norge AS.

- V70-tallet inkluderer både V70 og firehjulstrekkeren XC70. Tyngden ligger på V70 2,0D - og på XC70 - og det er absolutt velutstyrte biler vi selger - utstyrsnivå Summum. XC70 har en hyggelig høy andel av salget.

- Vi gleder oss forresten også over svært bra salgstall på XC60. Med den er vi klart ledende i SUV-premium-segmentet og på en tredjeplass totalt, bare en bil etter etablerte Toyota RAV4, forteller Tore Løvig.

Sterkt av Mondeo

På plass etter V70 i november, finner vi konsernbror Ford Mondeo som holder koken imponerende godt. Ford-forhandlerne leverte 335 Mondeoer i november, det er ti biler mer enn fjerdeplassen: Den tok VW Tiguan som også hadde en svært god måned.

På femteplass i november følger så Toyota Avensis med 318 biler, mens VW Passat er på sjette, med 311 biler.

Tester av alle disse finner du her:

Peugeot-minus

Toyota RAV4 hadde også en svært god måned med 192 registrerte biler. Pluss 92,2 prosent er sterkt for en bil som har vært så lenge på markedet.

I motsatt ende av skalaen finner vi Peugeot 308 som sliter tungt, minus 51.4 prosent. Toyota Auris har heller ingen god måned. 143 solgte gir minus 31,6 prosent.

Auris har til nå i år solgt nøyaktig like mye som Audi A4. Til tross for bra salgsvolum faller også VW Passat, ned med 9,1 prosent.

Full oversikt på nybil - klikk her:

Her er tallene på de 20 mest solgte bilmodellene til nå i år:

tabell-november
tabell-november

Kilde: Opplysningsrådet For Veitrafikken.