Klarte å lure politiet i mer enn 70 år – men så...

Har kjørt bil siden han var 12 år. Nå er det slutt.

Det var i denne Minien en 84 år gammel mann ble stoppet av politiet for første gang i sitt liv. Det skulle også vise seg å bli ganske fatalt for ham... Foto: Bulwell, Rise Park and Highbury Vale Police
Det var i denne Minien en 84 år gammel mann ble stoppet av politiet for første gang i sitt liv. Det skulle også vise seg å bli ganske fatalt for ham... Foto: Bulwell, Rise Park and Highbury Vale Police

Det er smått utrolig at det er mulig, men det er det altså. For i mer enn 70 år har en 84 år gammel mann kjørt bil, uten å bli stoppet av politiet én eneste gang.

Ikke det at det er så farlig å bli stoppet i en rutinekontroll, i alle fall ikke om man har alt i orden.

Men forleden dag gikk det altså galt for en nå aldrende engelsk herre, født i 1938. Da ble han stoppet av lovens lange arm, utenfor Nottingham. Det for første gang i sitt liv.

Det viste seg snart at han hverken hadde førerkort eller forsikring på den blå Mini Cooperen han kjørte.

Aldri vært innblandet i noe

Han la kortene på bordet, som det heter, og fortalte at han aldri hadde hatt noen av delene. Han hadde kjørt bil siden han var bare 12 år gammel, fortalte han til politiet.

Heldigvis uten å noensinne være innblandet i ulykker, få bøter, bli stoppet i kontroll, eller på noen annen måte forvolde skade.

Det skriver BBC.

Blir fotgjenger

Bulwell, Rise Park and Highbury Police advarer andre mot å forsøke seg på noe lignende. Og akkurat dette har blitt mye vanskeligere de siste årene. Langs britiske veier og gater er det nemlig satt opp svært mange kameraer, som automatisk leser av registreringsnumre og melder fra til myndighetene om man ikke har ting på stell, slik som for eksempel forsikring.

Disse kameraene hadde den 84-årige sjåføren tydeligvis klart å unngå. Utrolig nok.

Historien forteller ikke noe om hvilken straff som venter sjåføren. Men mer bilkjøring blir det neppe med det første. Om noen gang igjen.

Les også: Over hundre nye «jukse-kontroller»: Bilene burde aldri vært på veien

Video: Se vår bruktbiltest av "Norges-suv-en" Mitsubishi Outlander her: