Dette bildet er tatt innenfra   og viser 'utsikten' fra førerplass. Rett fram kan du (kanskje) skimte en politimann med refleksvest. (Foto: Politiet)
Dette bildet er tatt innenfra og viser "utsikten" fra førerplass. Rett fram kan du (kanskje) skimte en politimann med refleksvest. (Foto: Politiet)

Klarer du å se politimannen gjennom denne frontruta?

Han står rett foran bilen i knallgul refleksvest. Bilføreren mistet førerkortet på stedet.

Tro det eller ei: Men så lite sikt hadde sjåføren som ble stoppet av politiet i Steinkjer sentrum. Han hadde ikke engang gjort forsøk på å skrape is av rutene. Dermed røk førerkortet.

- Bildet taler for seg selv. Både jeg og føreren sto foran bilen i det bildet ble tatt - men vi er ikke synlige i det hele tatt. Og her er det ikke motsol, slik det var da han kom kjørende, sier forteller politibetjent Rune Skogli i Utrykningspolitiet til Trønder-Avisa

Mange er sløve

Den 21 år gamle sjåføren må nå belage seg på å være fotgjenger i tre måneder framover.

- Det er heldigvis ikke så mange ekstreme eksempler som dette. Men mange er sløve med å skrape isen skikkelig av vinduene, sier distriksleder i UP, Bjørn Wold til broom.no.

Livsfarlige

- Disse bilistene er selvfølgelig livsfarlige i trafikken, både for seg selv og andre, sier Wold.

Tommelfingerregelen for skraping av is er at du skal ha fri sikt i vindusvisker-feltet. Siderutene må også være fri for dugg og is - det samme gjelder bakvinduet.

Fikk frontruta ødelagt av isskrape - les mer her