Klar – etter 480 runder på Nürburgring!

Opel Insignia OPC er ferdig testet og klar for markedet. Og Opel har tatt jobbben på alvor!

Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene når Opel ruller ut versting-versjonen av Insignia. Insignia OPC er nå ferdig testet og klar for markedet. Vi har den her i Norge utpå høstparten.

I sin egen presentasjon av modellen forteller Opel om omfattende testing på blant annet Nürburgring. Insignia OPC har tilbakelagt ikke mindre enn 10 000 kilometer her - det tilsvarer 480 runder. Sa noen drømmejobb???

Raskeste stasjonsvogn

Her har chassiet blitt satt på skikkelige prøver. Insignia OPC er også den første OPC-modellen fra Opel med firehjulstrekk.

Bilen kommer i tre karosserivarianter: Sedan, kombi og stasjonsvogn. Ikke helt overraskende er dette den raskeste stasjonsvogna fra Opel noensinne.

Audi S4 referanse

Opel legger ikke skjul på at de har store ambisjoner og bruker Audi S4 som eksempel på en bil Insignia OPC skal matche. Da bør det aller meste stemme!

Les mer om Insignia i Brooms nybilguide - klikk her:

Prestasjonene er i alle fall imponerende. Bilen har en har 2,8-liters V6-turbo på 325 hestekrefter og 400 NM. Det gir 0-100 km/t på seks sekunder blank! Opel forholder seg til tysk sperre på toppfarten: 250 km/t.

Sporty understell

OPC-gutta (OPC står for Opel Performance Center) har gjort endringer på understellet. Bilen kommer med FlexRide, et elektronisk system som tilpasser støtdemperne etter kjørestil og underlag. Fjærbeinene foran er også kraftig forsterket.

Insignia OPC er senket 10 millimeter. 19-tommerne har 245/40-dekk, du kan også få den med 20-tommers hjul. Brembo leverer bremsene.

Tøffere utseende

Det allerede spreke Insignia-designet er ytterligere tøffet opp. Foran har den to store luftinntak som spiser seg helt opp i støtfangeren. Bak har den en ganske diskret spoiler, samt kraftig støtfanger med to integrerte rør.

Opel har laget tøffe biler før: Sjekk ut vår topp 10-liste: Opels 10 heftigste

Recaro-seter

Innvendig er Recaro-seter på plass. Rattet er ikke lenger helt rundt, men har en karakteristisk "flat" bunn. Og instrumentene er gjort sprekere med spesiell OPC-dekor.

Opel Insignia OPC
Opel Insignia OPC

Insignia  OPC har kjørt 10 000 kilometer på Nürburgring.
Insignia OPC har kjørt 10 000 kilometer på Nürburgring.
10  000 kilometer er 480 runder på Nürburgring
10 000 kilometer er 480 runder på Nürburgring
Opel  Insignia OPC
Opel Insignia OPC
Opel  Insignia OPC
Opel Insignia OPC
Opel  Insignia OPC
Opel Insignia OPC
Opel  Insignia OPC
Opel Insignia OPC
Opel  Insignia OPC
Opel Insignia OPC
Opel  Insignia OPC
Opel Insignia OPC