Kjørte rally på E6

Men så slo politiet til mot billøpet

Hekke01 (Foto: Viktor Leeds Høgseth / ANB)
Hekke01 (Foto: Viktor Leeds Høgseth / ANB)

ScanCovery Trial er et billøp der sjåførene forsøker å komme først til et bestemt mål på idealtid. På vei fra Salten til Mo fikk politiet tips om at noen av deltakerne drev på med rallykjøring og dermed var det duket for kontroll ved Røssvoll. Resultatet ble at to sjåfører ble fratatt førerkortet og det vanket heftige bøter på bilførerne fra Holland. Det skriver RanaBlad.no

Flotte biler

Etter at de var ferdige med politiet innlosjerte de seg på Meyergården hotell der de hvilte før neste etappe. På parkeringsplassen florerte det i flotte biler. Landrovere, Audi Q5 og Q7 samt utallige utgaver av dyre BMW sto linet opp for neste del av turen.

Beklager, men...

Arrangementsansvarlig for turen, Eddy voor ’t Hekke, beklager at noen ikke overholdt fartsgrensene på vei til Mo, men angeren var ikke til å ta og føle på.

– Det var dumt av sjåførene, men det var en deilig tur. Vi har ikke som mål å kjøre for fort og dette spesifiserte vi da turen startet. Men det er totalt 42 ekvipasjer og med tanke på at dette er første gang vi får bøter så er det ikke så galt, sier Hekke.

720 mil

Det er litt av en tur gjengen har tilbakelagt. Totalt skal de kjøre 720 mil før målet nås i Holland.

– Vi har kjørt gjennom Nederland, Tyskland, Polen, Litauen, Estland, Finland, Sverige og Norge. Nå snur vi nesen hjemover og selv om det har vært gøy så har det også vært slitsomt. Med så mange mil på bare en uke så har det ikke blitt mer enn tre-fire timers søvn hver natt. Jeg tror dette er siste gang løpet gjennomføres, sier Eddy voor ’t Hekke.

Flere motorsaker fra ranablad.no finner du her:

Se også: Brødrene Solberg i trehjulskrig!