Kjørt ned av sin egen bil - uken etter ble den tilbakekalt

Nå vil foreldrene saksøke bilprodusenten.

Filmstjernen Anton Yelchin, kjent fra 'Star Trek', ble klemt i hjel av sin egen bil. Denne modellen er nå gjenstand for tilbakekalling, den kom i posten uken etter at skuespilleren døde. Foto: Montasje Jeep/Scanpix.
Filmstjernen Anton Yelchin, kjent fra "Star Trek", ble klemt i hjel av sin egen bil. Denne modellen er nå gjenstand for tilbakekalling, den kom i posten uken etter at skuespilleren døde. Foto: Montasje Jeep/Scanpix.

I juni i år ble skuespilleren Anton Yelchin kjørt ned av sin egen Jeep Grand Cherokee. Han ble presset mot mursteinsfasaden og porten i sin innkjørsel. Nå vil foreldrene hans saksøke FCA-konsernet som Jeep inngår i.

Ifølge politirapporten har Yelchin startet bilen, så gått ut av den og ned innkjørselen sin. Deretter har bilen enten rullet eller kjørt i revers for egen maskin, bakover ned mot Anton, og knust ham mot porten.

Han ble meldt savnet da han ikke dukket opp til et møte, og da bekymrede kolleger kom til huset, fant de ham fastklemt mellom bilen og porten.

Dette er girspaken som ikke har klare 'hakk', men som går tilbake til en slags midtstilt posisjon etter at man har ført den i D, R, N eller P.
Dette er girspaken som ikke har klare "hakk", men som går tilbake til en slags midtstilt posisjon etter at man har ført den i D, R, N eller P.

Er under tilbakekalling

Det som gjør saken ekstra spesiell er at modellen Jeep Grand Cherokee (2014-2015), sammen med Dodge Charger og Chrysler 300 (2012-2014), er under tilbakekalling for det som kan være det som tok livet av skuespilleren.

Bransje-nettstedet Automotive News er blant en rekke media som har skrevet om dette.

Dette er den berørte bilmodellen, Jeep Grand Cherokee.
Dette er den berørte bilmodellen, Jeep Grand Cherokee.

Denne luksusbilen får ikke vi kjøpe

Tilbakekallingen skyldes girspaken, det kan være vanskelig å vite om man har satt den i P før man går ut av bilen. Hvis ikke, kan bilen rulle avgårde. Girspaken har en funksjon som gjør at hvis du trykker den i en retning (som ned for D eller opp for R), så går den uansett tilbake til en midtstilt posisjon.

1,1 millioner biler

Rundt 1,1 millioner biler totalt med ZF 8-trinns automatkassen er berørt, og tilbakekallingen startet i april etter at det da var rapportert 121 ulykker og 41 mennesker som hadde blitt skadet som følge av girspaken. Dessverre for Anton kom tilbakekallingen i posten til ham uken etter den tragiske ulykken.

Salget øker etter den store skandalen

Tilbakekallingen startet etter at NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) hadde gjort sine undersøkelser. De kom fram til at spaken kunne forvirre sjåfører, da den ikke ga noe klar feedback om hvilket gir den sto i. Etter tilbakekalling vil bilen ikke kunne røre på seg når man åpner førerdøren, selv om P ikke er valgt.

Anton Yelchin spilte i en rekke TV-serier og filmer, men var mest kjent for rollen som Chekov i de tre siste «Star Trek»-filmene.

Så billig får du klassikeren nå