Her er de på vei gjennom 'innsjøen' med vann til langt opp på frontruten. Legg forresten merke til at vindusviskerne går hele tiden! Bilde fra www.youtube.com.
Her er de på vei gjennom "innsjøen" med vann til langt opp på frontruten. Legg forresten merke til at vindusviskerne går hele tiden! Bilde fra www.youtube.com.

Kjører brannbilen rett ut i flomvannet

Nå har de trøbbel med sjefen – ordføreren synes de er helter. Se video:

Dette videoklippet har skapt store problemer for brannmennene fra Melbourne, Australia som i romjulen rykket ut for å hjelpe flomofre i byen.

De havnet nemlig selv – bokstavelig talt – på dypt vann da de kjørte brannbilen rett ut i flommen. Til stor forskrekkelse for de som står og ser på.

Som videoen viser har bilen vann til langt opp på frontruten. To av brannmennene klatrer opp på planet mens vannet flommer inn. Men de har virkelig marginene på sin side – her er det ikke langt unna både motorstopp og at brannbilen blir tatt av vannmassene.

Feilaktig avgjørelse

Det går bra – og de kan kjøre videre. Men i etterkant har det altså dukket opp problemer etter at videoen havnet på Internett.

Australske Herald Sun skriver at sjåføren nå er suspendert og at man ikke utelukker disiplinære reaksjoner mot hele teamet.

– Det var en feilaktig avgjørelse. Dette er absolutt ikke noe vi oppfordrer til, sier Tony O'Day som er operasjonsansvarlig for brann- og redningsenheten CFA i regionen.

LES OGSÅ: Dette er verdens raskeste brannbil

Beundrer dem

En av brannmennene som var med på bilen sier til avisen at det hele skjedde svært fort. Det høye vannet kom uventet på dem – og de hadde ikke annet valg enn å bare kjøre på.

Brannmennene får imidlertid støtte fra ordføreren i Nillumbik, Michael Young som velger å se ganske annerledes på det som skjedde:

– Jeg beundrer dem for det de gjorde, i slike omstendigheter og når liv er i fare, må man ta avgjørelser raskt, sier han til Herald Sun.

SE OGSÅ: Hvor lenge flyter egentlig en VW Boble?

Hva synes du – er dette dumdristig?

Klikk på videovinduet under for å se selv:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=janfyzt4Qyk

Noen er dumdristige – andre har kanskje helt andre motiver for å kjøre ut i dypt vann?

Her er en som gjør det samme med en svært eksklusiv bil. Se klippet: Druknet han superbilen med vilje?