Land Rover Defender har forlengst blitt et ikon - og er fortsatt tro mot opphavet fra 1948.
Land Rover Defender har forlengst blitt et ikon - og er fortsatt tro mot opphavet fra 1948.

Kjøre jorden rundt? Da er dette bilen!

Her har du til og med hotellrom på taket.

Med røtter helt tilbake til 1948, er Land Rover Defender noe av det mest seiglivede bilbransjen noen gang har sett.

Modellen har forlengst blitt et ikon og er kjent over hele verden som en enkel, men tøff konstruksjon. En bil du kan krysse elver og ørkener med - takket være legendariske terrengegenskaper.

Image og følelser

La gå at kvaliteten kanskje ikke helt står i stil med ryktet. Land Rover-menigheten (og den er stor!) elsker bilene sine, og lever glatt med noen unoter og svakheter.

Defender handler mye om image og følelser. Og selv om du kanskje ikke skal lenger enn opp den siste bratte bakken til hytta, er det godt å vite at bilen egentlig kan klare mye, mye mer - den dagen du skulle få lyst til å teste akkurat det.

Noe av det mest macho du kan få - les testen:

Hotellrom på taket

I klippet under får du møte en fullrestaurert 1976-modell som er riktig på alle måter.

Med full ekspedisjonsutrustning, er den klar til å ta deg med på eventyr hvor det skulle være. Prikken over i-en er takteltet som gjør deg uavhengig av overnattingssteder. Her er det bare å stoppe bilen, slå opp teltet - og klatre opp på taket for en god natts søvn etter en strabasiøs dag bak rattet. 

For sliten er du garantert etter en dag bak Defender-rattet. Dette er alt annet enn en lettkjørt bil. Kjøreegenskapene er primitive, støynivået høyt og bilen er både stiv og stumpete. Men hva så? Det er slik det skal være - i bilen som forlengst har skrevet seg inn i historiebøkene.

Klikk i videovinduet under for å se mer av Land Roveren:

LES OGSÅ: Så tøff at man ikke får tatt livet av den

Norsk drømmebil - nå er prisene klare

 

 

Laster inn forumet...