Kjøpte svindyr Ferrari - for å kunne kjøpe en annen bil

Noen bilkjøp er litt mer kompliserte enn andre.

Slik ser en av verdens aller vakreste og dyreste biler ut. Men en kjøper fra Filippinene har investert i en slik, mest fordi det innebærer at han senere kan kjøpe en annen bil ...
Slik ser en av verdens aller vakreste og dyreste biler ut. Men en kjøper fra Filippinene har investert i en slik, mest fordi det innebærer at han senere kan kjøpe en annen bil ...

Ferrari lager ikke biler for å bli verdens største bilprodusent. Volum er altså ikke en målestokk - men snarere hvor eksklusiv en kan gjøre modellene. Og Ferrari er så absolutt blant verdens aller mest eksklusive bilmerker.

Nylig lanserte de en ny toppmodell - som kort og godt heter La Ferrari.

Men om navnet er kort og godt, er kjøpsprosessen både lang og usikker. Noe en mann fra Filippinene, i følge filipinsk Top Gear, har tatt konsekvensene av.

LES OGSÅ: Denne Ferrarien er perfekt for Norge

Må eie fem fra før

Ferrari har nemlig som krav at om du skal få kjøpe en La Ferrari, ja, så må du ha minst FEM (!) andre Ferrarier fra før.

Den fillipinske mannen var tydeligvis usikker på om han ville få tilslag på den nye modellen, og kjøpte derfor en splitter ny Ferrari F12 Berlinetta for å øke sjansene sine.

Det blir kun produsert 499 eksemplarer av La Ferrari og de blir garantert revet bort - selv med en pris på over 10 millioner kroner. Før norske avgifter ...

LES OGSÅ: Topp 5: Tidenes beste bildesign - er du enig?

Brutal maskin

Bare for å understreke for dem som ikke kjenner til Ferraris modellspekter, F12 Berlinetta er blant de aller råeste i sortimentet.

Med 6,3-liters V12 under panseret spytter den ut 740 hk - og fikser 0-100 km/t på bare 3,1 sekunder. Det var, for bare kort tid siden, ingen annen Ferrari som klarte øvelsen raskere.

Men så kom altså La Ferrari ...

LES OGSÅ: Her er tidenes egobil

Raskere enn verdens raskeste

For selv Berlinetta må finne seg i å bli slått av nykommeren. La Ferrari er nemlig klar for å måle krefter med de aller, aller raskeste bilene på kloden.

Den bruker for eksempel kun syv sekunder fra stillestående til 200 km/t. Det er en øvelse den fiker kjappere enn selveste Bugatti Veyron.

Toppfarten er 350 km/t - mens 0-100 km/t tar 3 sekunder blank.

SE VIDEO: Her er kanskje forklaringen på hvorfor unge har dyr bilforsikring?

LeFerrari 2
LeFerrari 2

Miljøfokus – liksom

Litt spesielt er det at Ferrari denne gangen (så vidt) har tenkt (litt) på miljøet (egentlig nesten ingenting!) - og laget en hybrid drivlinje. Her snakker vi en tradisjonell bensinmotor på 800 hestekrefter, kombinert med en elmotor på 163.

Takket være den hybride drivlinjen er forbruket "bare" 1,47 l/mil.

Ikke imponert, sier du? Tja, da skal du vite at Bugatti Veyron bruker 2,4 l/mil og Lamborghini Aventador 1,72 l/mil ...

SE VIDEO: Her kjører han "rally" med sjelden Ferrari