Kjøpte Porsche i Tromsø – noen timer senere var han fotgjenger

Politiet fikk meldinger om sportsbil i "lav flyvefart".

Den nybakte Porsche-eieren var tydeligvis ute etter å teste hva bilen var god for. Problemet var bare at han gjorde det på offentlig vei. Og da var det mange som reagerte på kjøringen. Illustrasjonsfoto.
Den nybakte Porsche-eieren var tydeligvis ute etter å teste hva bilen var god for. Problemet var bare at han gjorde det på offentlig vei. Og da var det mange som reagerte på kjøringen. Illustrasjonsfoto.

Det var en av de siste dagene i juli at politiet fikk melding om en sportsbil som lå i lav flyvefart sørover fra Tromsø.

Flere bekymrede medbilister hadde observert flere farlige forbikjøringer i svært høy hastighet, forteller Nordlys.no.

Politiet posisjonerte seg i Bjerkvik. Da den sorte Porschen passerte patruljen, hev de seg på hjul i retning Evenes og Harstad

I overfarten målte de hastigheten til 160 kilometer i timen i snitt, over strekning på halvannen kilomter. Men også tidligere, i 50-sonen i Bjerkvik, skal sportsbilen ha holdt svært høy hastighet.

Det skrev Fremover.no kort tid etter hendelsen.

Opp til statsadvokaten

Det er nå sendt over tiltale til statsadvokaten, og saken vil mest sannsynlig avgjøres som tilståelsesdom. Det forklarer politifullmektig Mari Marstrander ved Narvik politistasjon til Nordlys.

– Det blir opp til statsadvokaten å avgjøre saken, sier Marstrander i en kort kommentar.

På spørsmål om hun kjenner til at det var en nykjøpt Porsche fra Tromsø, sier Marstrander at hun kjenner til historien, men at det ikke er relevant for saken.

Takker de som meldte fra

Selv om mannen i 40-årene har tilstått overtredelsen, kan han også måtte møte i retten. Vanlig straff i slike saker er fengsel. Ifølge politibetjent Roger Olderøy, erkjente mannen forholdet på stedet.

– Vedkommende erkjente forholdet på stedet og førerkortet ble umiddelbart beslaglagt, uttalte politibetjent Roger Olderøy til Fremover den gang.

– Vi er veldig fornøyde med at vi så raskt etterpå klarte å stanse bilen. Og vi ønsker å takke de som hjelper til ved å melde ifra om slike hendelser. Det viser seg at det hjelper, sier Olderøy.

Ved Porsche Center Tromsø, får Nordlys opplyst at de kjenner til saken, men ikke ønsker å kommentere den, utover at det er dårlig butikk at kunder råkjører med bilene.

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no – her:

LES OGSÅ: Denne bilkjøperen måtte ta toget hjem, gjett hvorfor!