Har: Familie, Ford Granada, lån og bakhjulstrekk   Mangler: Vinterdekk (Foto: Privat)
Har: Familie, Ford Granada, lån og bakhjulstrekk Mangler: Vinterdekk (Foto: Privat)

Kjøpte "nesten-veteran" som første familiebil!

Les hvorfor de fortjener å vinne nye vinterhjul her:

Responsen lot ikke vente på seg i år heller. Både servere og mailbokser her på Broom har gått varme etter at vi la ut saken om at vi gir bort gratis vinterhjul i år igjen. Også denne gang i samarbeid med Superdekk.

– Det er både gledelig og ikke minst skikkelig moro at responsen er så god. Det er helt tydelig at mange har behov for nye vinterhjul. Bare synd at vi ikke har anledning til å hjelpe alle, sier dekk-konkurranse-general og redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen i Broom.

– Men det er fortsatt ikke for sent å delta?

– Nei, nei – det er bare å klikke på linken under, det så er du med forsikrer, Vegard.

Vi legger også ut noen av de innkommende forslagene til ”Hvorfor jeg bør vinne nye vinterdekk” underveis i konkurransen.

Under kan du lese om en om en barnefamilie på Nesodden i etableringsfasen som har kjøpt sin aller første bil – nemlig en Ford Granada!

Klikk her for å delta i konkurransen:

Vårt Første Bil

Mor i familien driver for tiden og tar lappen (begynte da hun var 18 – ser ut til å bli ferdig med dette prosjektet innen hun fyller 34 i mars ...), med all den glede og entusiasme vedvarende teoristudier og kjøretimer frembringer. Prosjektets langvarighet bidro til at vi for en måneds tid siden tenkte i kor: "Vi bare MÅ få kjøpt oss en bil å øvekjøre med, for f#%$&!"

FORNUFT vs. FØLELSER

De rasjonelle behovene våre før innkjøp var:

– Kjøretøyet bør ha fire hjul og passe inn under begrepet bil.

– Den må være til lav pris og ha OK bagasjeplass nok til vårt lille sigøynerfølge.

– Og helst ikke gå i stykker i overimorra.

Med et matbudsjett på rundt femten tusen, mente min meget fornuftige skatterevisor-far at det soleklare valget måtte være en godt brukt japansk bil med så lav kilometerstand som mulig. Vanskelig å argumentere mot, det der, men hælledussan så fryktelig kjedelig!

Man kan da ikke ha en anonym japansk bil som har gått 400.000 k når man kan få seg noe meget mer?!

RESULTATET:

Vi (mest jeg) kastet fornuften på båten. Vi er nå stolte eiere av en veritabel femseters sort juvel. Vår bil er en fusjon av bygdebeist fra åttitallet og en staselig, nesten herskapelig pseudomærsje. En sort 1982 modell Ford Granada 2.0 eid av en gammel nazisympatisør med garasje.

Hengerfeste!

Veteran etter nyttår!

Den har plass til to barnevogner, har lite rust, mye nye deler og har gått 150.000 og går til nå som ei klokke (kun 2 uker i vår besittelse, dog ...)

KOLLEKTIV LYKKE:

Den kostet oss 11000, og alle gleder seg stort:

– 4 åringen mener dette er verdens tøffeste sjørøverbil.

– 12 åringen digger det litt lange, breie panseret, spoilerantydninga i hekken og ser det magiske i at kassettspellern fra -82 har sånn adapterkassett han kan plugge iPoden inn i.

– Mor i huset synes den er fin, til tross for at hu syns den er litt bred, litt tung på rattet og ikke helt har fått taket på pedalchoken.

Etter frokosten på fredag, da vi hadde fri begge to, gikk hun ut på verandaen med kaffen i hånda for å SE på bilen. Hun kom inn igjen og sa noe som at, "den er vel ikke akkurat en sånn konebil, det der?" med et fornøyd smil om munnen.

– Selv fryder jeg meg i frø når jeg som i forgårs, kry som en hane og i lav fart, feis inn på legeparkeringa i vår svarte Ford Granada med rød L på bagasjelokket, og fikk lurt den inn mellom en 911 og en ganske så ny, metallic blå Land Rover Defender.

Bilglede!

HER KOMMER VINTEREN

Lykken er stor, men der er skyer på horisonten:

– Nesodden ER full av bratte bakker og krappe svinger.

– Snøen ER i anmarsj.

– Granada'en HAR bakhjulsdrift og motoren foran.

– Mor FÅR lappen i november.

– Vi HAR tre unger.

Det vi IKKE har, er vinterdekk.

Så har vi vel tilnærma norsk rekord i lånekasselån, og rekkehus som banken har fullfinansiert og foreldre kausjonert for. Etableringsfase – er det det de kaller det? Og som fersk bileier må jeg si at jeg syns vinterdekk er helt sjukt dyrt! Koster jo nesten En Fin Granada i seg selv.

Spøk til side, jeg kjenner at jeg på ekte gruer meg litt til vinteren. Tenker på at den sylferske sjåførkjæresten min skal ut og kjøre med ungene våre i bilen på glatt føre. Vi hadde blitt veldig takknemlige om vi hadde vinni noen sånne ordentlig gode vinterdekk i denne konkurransen.

Dere hadde jo faktisk bidratt til å gjøre vår familie lite grann tryggere.

Med vennlig hilsen

Lars Wabø

Les også: Klassiker: Ford Granada i to generasjoner