Kjøpe ny bil? Den viktigste jobben kan du gjøre hjemme i godstolen

Utstyret kan ha mye å si for bruktbilprisen.

Det er alltid spennende å kjøpe ny bil. Men også litt skummelt for mange. For hva er smart å velge?

Da snakker vi ikke nødvendigvis om bilmerke, type og modell. Men om utstyr som er kjekt å ha og ofte smart å velge.

Dette med tilleggsutstyr kan være et litt tveegget sverd. På en del biler er tilleggsutstyret kostbart, men det viser seg også at godt utstyrte biler er mer lettsolgte på bruktbilmarkedet. Man får rett og slett mer igjen når de skal selges, eller byttes inn.

Fordeler og ulemper

Dessuten er det jo både hyggelig og nyttig å ha en godt utstyrt bil den tiden man eier den selv også. For noen er dette med utstyr svært viktig. For andre igjen er det mindre viktig. Det varierer også endel fra merke til merke. Sørlig på premiummerkene, er endel utstyr å regne som helt nødvendig.

– Dette er definitivt ting man bør tenke gjennom før man går til det skrittet å bestille seg en ny bil.

Det sier Brooms redaksjonssjef, Vegard Møller Johnsen.

Han forteller også at måten du «eier» bilen på kan gjøre en forskjell rundt dette med utstyr.

– Ja, det er jo slik at om du leaser en bil i for eksempel tre år, så har man jo en avtalt restverdi. Da vil ikke utstyret ha noe å si på restverdien.

– Men selvfølgelig er det hyggelig med en godt utstyrt bil, selv om man leaser. Men det medfører også høyere leasing-leie. Så det er både fordeler og ulemper rundt dette, forklarer han.

Dette kjører de som bryter fartsgrensen oftest

Nyttig og underholdende

Det er ikke lett å finne fram i denne «jungelen» av utstyr som felger, ulike interiører, stereoanlegg og annet stasj.

– Nei, men veldig mange bilmerker har nå en konfigurator på nettsidene sine. Der man kan «bygge» sin egen bil. Man kan se på ulike hjul, både i design og størrelse, se hvordan bilen ser ut med ulike lakkfarger og interiør. Samtidig som man får prisene på det hele.

– Det å sette av litt tid foran PC-en med dette er ikke bare morsomt. Det er nyttig også. Ikke minst fordi det kan ha veldig mye å si for prisen du selv får for bilen den dagen du skal bytte, avslutter, redaksjonssjefen.

Som selv er godt over middels opptatt av dette med utstyr i biler.

I videoen over kommer han med flere tips og råd til deg som er på utkikk etter bil. Enten det er snakk om ny eller brukt.

Les også: Ny elbil for de som trenger mye plass

Video: På elbilferie i sommer? Slik kommer du lengst mulig