Ferret oppslag (Foto: Privat)
Ferret oppslag (Foto: Privat)

Kjøp din egen panservogn

For 100 000 kroner gruser du alt som heter SUV-er.

- Den vekker jo litt oppsikt, ja! Jeg har blitt kjent som "han karen med den gule tanksen" etter å ha hatt denne i noen år.

- Dette er et kjøretøy med mye personlighet. Og får du lyst til å skremme de andre i trafikken, er det bare å montere en på en Bren Gun. Festene er der, smiler Arnstein fra Sandefjord som selger et av de mest spesielle kjøretøyene som ligger ute på finn.no akkurat nå.

Klikk her for å se annonsen

Så ut som et vrak

- Ja, jeg ser den har et navn også?

- Javisst, alle panserbiler må ha et navn! Den heter Hubert jr., etter tanken til Løytnant Gruber i ’Allo allo’. Det er et navn jeg synes kler den godt, sier Arnstein.

- Men hvordan fant du på å skaffe deg din egen panservogn?

Tja, det er vel som så mye annet i livet mye tilfeldigheter. Jeg kjøpte den i 2000 av et engelsk firma som driver med restaurering av gamle militære kjøretøyer. Den begynte sitt liv i 1954 som en mk 1, men ble mest sannsynlig produsert i 1952 som en av de aller første Ferretene. Da den ble kjøpt inn for restaurering så den mest ut som et vrak. Etter seks måneder med restaurering, hvor den fikk påmontert tårn og gjort om til modell mk1/2, ble den sendt til Norge med båt, forteller selgeren.

LES TESTEN: Dette er en raffinert skogsmaskin

Kle seg skikkelig

ferret-havn (Foto: Privat)
ferret-havn (Foto: Privat)

- Og denne kan du altså kjøre rundt med på veien?

- Javisst. Desssuten har den en meget bra egenskap: Nemlig at den går inn i en vanlig garasje. Dermed er vinterlagring en veldig enkel sak - hvis man da ikke ønsker å bruke den på vinteren også?

- Det høres kaldt ut?

- Ja, gjett om det er! Men det er jo bare å kle seg skikkelig! Den er forresten utrolig morsom å kjøre og det er ikke vanskelig heller. Normalt lærer en nybegynner å kjøre den på noen få minutter.

Offroad-legenden: Les testen av Toyota Landcruiser her

Motor fra Rolls-Royce

- Den er i så god stand som et britisk militærkjøretøy kan være, dvs alt teknisk er pr i dag i orden. Kilometerstand er helt ukjent, og ren gjetting. Vogna er restaurert, og det meste av instrumenter er byttet. Den kommer med manualer og masse verktøy. Pluss alt det småstæsjet som skal være med et militært kjøretøy i felten. Det er faktisk mulig å bli med i Rolls-Royce klubben med en Ferret, siden rekkesekseren er laget av Rolls-Royce.

- Hvorfor selger du?

- Jeg har på en måte gjort alt jeg kan gjøre med den. Dessuten har jeg ikke plass til den lenger, har noen andre biler også. Så derfor håper jeg at den vil komme til et godt hjem og noen som har tid til å bruke den litt. For også kjøretøyer som dette må brukes av og til.

LES OGSÅ: Dette kjøper Broom-leserne når de vinner i Lotto

Ferret-flagg (Foto: Privat)
Ferret-flagg (Foto: Privat)