Kjempe-floppen prøver igjen

Ny utgave av bilen som skulle ta opp kampen mot statusmerkene.

PS Phaeton facelift
PS Phaeton facelift

Bilutstilingen i Beijing denne uken er premieren på den nye utgaven av luksusbilen VW Phaeton. Dette er andre facelift av VWs flaggskip - en bil som er omtrent så langt fra "folkevogn" som det er mulig å komme.

Salget har gått særdeles trått, men VW har likevel ikke latt den dø - helt. Og årsaken til det har mye med bilutstillingens hjemland å gjøre.

En hit i Kina

Mens salget er så godt som over i Europa og faktisk ble avsluttet i USA i 2006, solgte VW 1400 Phaeton i Kina i fjor, en økning på 40 prosent fra året før. Og nå er målsetningen at dette skal øke ytterligere.

Endringene er ikke store utvendig, men den konservative Phaeton-innpakningen har tålt årene godt. Nå er fronten blitt mykere og rundere - og i stil med slik resten av VW-familien ser ut akkurat nå. Det er også forsiktige endringer i hekken.

Mer lyst på VW-SUV? Les om Touareg her

Under halvmillionen

Innvendig er det forsiktige oppgraderinger og litt ny teknologi. Så er det da heller ikke på dette området skoen har trykket. Phaeton er en av de mest gjennomførte luksusbilene du kan kjøpe og luksus-følelsen er høy.

Her hjemme er det solgt en liten håndfull eksemplarer. Akkurat nå ligger det fem stk til salgs på finn.no. Prisene har krøpet under 500 000 kroner for fine eksemplarer med kurant kilometerstand. Absolutt noe å tenke på hvis du skal stor luksussedan, men ikke er altfor opptatt av status.

Norges lengste statussedan - klikk her

PS-phaeton-interior
PS-phaeton-interior