Kilometerstand: Plutselig hadde bilen gått mye kortere

- Det er da helt vanlig, sier selgeren som innrømmer å ha skrudd tilbake kilometerstanden.

Her er det noe som har forandret seg underveis... Og for ordens skyld: Annonsen til høyre er altså den nyeste   selv om bilen der har gått betydelig kortere. Faksimile fra finn.no.
Her er det noe som har forandret seg underveis... Og for ordens skyld: Annonsen til høyre er altså den nyeste selv om bilen der har gått betydelig kortere. Faksimile fra finn.no.

Gregar Røsholt (46) fra Larvik er over middels interessert i bil. Nærmest daglig leter han gjennom annonser på nettstedet Finn.no etter spennende bruktbiler og i går fant han igjen en gammel kjenning. Det skriver ta.no.

En selger fra Skien hadde lagt ut sin BMW 520i 1997-modell for salg. Dette regnes som en tøff og sporty bil, som er populær blant mange bilinteresserte. Den har en to liters rekkesekser på 150 hestekrefter.

- Fin bil

Problemet er at akkurat den samme bilen ble solgt av en forhandler i Oslo i oktober i fjor.

Da var kilometerstanden 236000 kilometer. Det betyr altså at bilen er lagt ut sju måneder senere med 31 000 km lavere kilometerstand. Prisen er samtidig jusert opp med drøyt 13 000 kroner.

Innrømmer

- Ja, det stemmer. Jeg har skrudd ned kilometerstanden med cirka 20 000 kilometer, men det er da helt vanlig, sier selgeren.

Det korrekte tallet er nok over 30 000 kilometer. I tillegg har bilselgeren fått ødelagt M5-fangeren som står foran på bilen og derfor har den ikke gått gjennom EU-kontrollen. Dette blir såpass dyrt å fikse at det vil han overlate til den nye eieren av bilen. Fangeren ble ødelagt av en litt røff hjelper en gang han hadde kjørt bilen tom for bensin.

- Ikke veldig vanlig

Kundemottaker Morten Misje ved Skien bil sier de har kommet over tilfeller av justering av kilometerstanden på biler, men det er ikke veldig vanlig.

- Det har hendt at vi har oppdaget at kilometerstanden på en bil er justert tilbake, men det skjer ikke ofte, sier Misje.

Han sier de oppdaget det på en Passat som skulle selges i Oslo. Der var kilometerstanden tilbakestilt fra 800 000 kilometer til rundt 200 000 kilometer.

- Vanskelig

Tekniker Espen Roland ved verkstedet på Skien bil sier det er forholdsvis vanskelig å tilbakestille kilometerstanden på en bil.

- Du må ha det riktige utstyret. Det er vanskelig på et vanlig merkeverksted å tilbakestille en bil uten dette utstyret. Jeg tror ikke en privatperson vil klare det heller uten det riktige utstyret.

Les resten av saken i dagens TA - her finner du motormagasinet deres:

LES OGSÅ: Så lett er det for svindlerne å skru tilbake kilometerstanden