Kia Sportage
Kia Sportage

Kia Sportage: Norges tryggeste nybilkjøp

I tillegg er den en veldig bra bil. Les mer her:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har fulgt med med spenning på alt som har skjedd rundt garantier så langt i år. Veldig bra for oss bilkunder det som skjer. Gledelig at fem års garanti bortimot har blitt standarden i markedet nå. Jeg ser også at endel betingelser varierer endel, blant annet gjelder det kilometerstand. Lurer derfor på hva du vil si er det aller tryggeste nybilkjøpet av alle akkurat nå?

Benny svarer:

Heisann! Ja, det som har skjedd så langt i år er helt klart bra for nybilkjøperene - og selvfølgelig også de som kjøper nyere bruktbil, om noen år har jo gjerne de også en god del igjen av garantien sin.

De fleste merkene har nå innført garanti på fem år / 100 000 kilometer og da i praksis det som inntreffer først. Noen går imidlertid lenger og det merket som går aller lengst hadde faktisk sin gode ordning også før "garantikrigen" startet i januar.

Jeg snakker om Kia som allerede for noen år siden innførte sju års garanti på sine nybiler i Norge. Oppsiktsvekkende den gangen og fortsatt markedets lengste garanti.

Skal jeg ut fra garantilengde plukke ut det "tryggeste" nybilkjøpet blir det derfor en Kia og rent personlig vil jeg legge til at Sportage er modellen jeg ville valgt, det er klart den mest attraktive Kiaen akkurat nå. Her får du mye og velustyrt SUV for pengene dine og i tillegg får du altså garanti på hele sju år. Legger med link til testen vår slik at du kan lese mer om Sportage der.

Klikk her for å lese Sportage-testen

Del med vennene dine på Facebook

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Det er lett å like Kia Sportage innvendig. Ryddig og pent.  (Foto: Benny Christensen)
Det er lett å like Kia Sportage innvendig. Ryddig og pent. (Foto: Benny Christensen)

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: