Kia Sportage: Er prisbombe-SUVen din favoritt?

GI DIN STEMME: Denne bilen har fått veldig god mottagelse.

Kia Sportage_2011
Kia Sportage_2011

2010 nærmer seg slutten - og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler.

Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets bil 2010.

Vi har plukket ut de mest aktuelle kandiatene og presenterer dem hver dag framover.

Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt - og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2010.

Dagens kandidat: Kia Sportage

Vi merket det allerede da de første spionbildene begynte å komme: Kia strammet designskruen betraktelig underveis i utviklingen av sin nye Sportage. Og i intervjuer gjorde Kia-ledelsen det klart at de planla en bil som skulle utfordre de japanske og europeiske konkurrentene ikke bare på kvalitet og pris - men også på design og opplevd kvalitet.

Da bilen kom til Norge i høst var det likevel prisen som vakte aller mest oppsikt. Her går nemlig Kia svært aggressivt til verks. Med en startpris på 249 900 kroner er Sportage oppsiktsvekkende mye billigere enn konkurrentene. Ett eksempel: Dette er 40 000 kroner mindre enn rimeligste versjon av søstermodellen Hyundai iX35.

Diesel og automat

Skal du ha trekk på alle fire, blir det naturligvis dyrere, men fortsatt svært konkurransedyktig: Nærmere bestemt fra fra 339.000 kroner. Da får du 2,0 CRDi 4x4 . med 2-liters diesel på 136 hk. Og svært interessant for norske bilkjøpere – denne motoren får du også i kombinasjon med automatgir.

Vi i Broom har snart klar testen av firehjulstrekkeren - og vi har allerede testet Sportage med "bare" forhjulstrekk. Her er et lite utdrag fra den testen:

Den generelle kvaliteten er veldig god og drifts og vedlikeholdsutgiftene noe under gjennomsnittet. Verditapet er nok – enn så lenge – bitte litt over gjennomsnittet, men dette kan snu seg hvis importøren lykkes med sin nye Kia-satsing.

Grei og ujålete

En annen ting som er vel verdt å tenke over er at Kia har markedets beste nybilgarantier. Syv år tilbyr de – og det er det ikke mange som matcher. De fleste gir tre års garanti. Uten tvil en viktig ting, for deg som vi har et forutsigbart og enkelt bilhold.

Kia Sportage er en real, grei og ujålete bil som i tillegg har en av markedets aller beste nybilgarantier. Helt klart en bil som jeg ikke er redd for å anbefale til venner og kjente. Om de skal ha firehjulstrekk, eller om de klarer seg med forhjulstrekk får de finne ut av selv.

Tøff og aggresssiv

Sportage er ingen stor kjøreopplevelse og totalinntrykket harmonerer litt med prislappen: Du merker at dette ikke er en veldig påkostet bil. Men designet er minst like bra i praksis som på bilder. Den ser tøff og litt aggressiv ut - og er i våre øyne en av de mest vellykkede bilene i denne klassen.

Det virker det da også som mange nybilkjøpere har fått øynene opp for.

Klikk her for å lese hele testen:

Nå kan du gi din stemme til bilen du fortjener å bli Årets bil 2010. Under finner du finalistene:

Tips Facebook-vennene dine:

Norges mest populære bruktbil? Det er denne!