Kia Picanto - Hvordan kan denne være så billig?

Dette kan være et svært godt alternativ til bruktbil.

2012, Kia Picanto
2012, Kia Picanto

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei på deg Benny! Takk for mange gode artikler på nettsiden. Det har seg slik at jeg skal ordne med bil til min mor og vi startet med en bruktbil til sånn rundt 120.000-130.000 kroner. Så oppdaget jeg noe som fikk meg til å stusse litt, nemlig det at det faktisk finnes flere nybiler til denne prisen Vi har blant annet sett på Kia Picanto som starter på 119.900 kroner og attpåtil med sjuårs garanti.

Det er nesten så jeg ikke tror det kan stemme, at det ikke er noe slags skjult skrift her? Ser også at både Toyota, Citroen og Nissan har biler til rundt denne prisen. Er det noe å tenke på eller anbefaler du styre unna? Vennlig hilsen Einar som ikke vil at mamma skal gå på en smell!

Benny svarer:

Heisann Einar, det er godt å høre at noen tar ansvar og skaffer mamma bil. Vet det er mange som virkelig synes bilkjøp er både krevende og skummelt, da er det godt å få hjelp!

Det stemmer dette! Det er fullt mulig å få nybil også i Norge for under 120.000 kroner. Nå kommer det fort leveringsomkostninger og div annet på toppen av dette, men likevel er jeg helt enig: Det er utrolig billig for en helt ny bil med god fabrikkgaranti osv.

Vær imidlertid klar over at disse bilene ikke akkurat er noen orgie i plass, utstyr, materialkvalitet og kjøreopplevelse – men de er absolutt gode til sitt bruk!

Kiaen du nevner er et lite kupp. Dette er en helt OK småbil, den har det du ”må ha” av både utstyr og sikkerhetsløsninger og den starter altså på svært beskjedne 119.900. Med syv års garanti på toppen, er det et veldig godt utgangspunkt for et ukomplisert bilhold – og dessuten god økonomi. Billigbiler som dette faller selvfølgelig i verdi de også, men når startprisen er såpass lav blir det ikke snakk om store avskrivninger per år.

Kia nyter godt av stordriftsfordeler sammen med Hyundai, det får ned utviklingskostnadene på en bil som denne. Dessuten er nok avansene skviset skikkelig for å få til en lavest mulig startpris. Mange kunder velger å legge på litt ekstra, og da blir både pris og fortjeneste høyere. Men det er fullt mulig å velge billigste utgave hvis du ønsker det. Hvis moren din bare skal ha et framkomstmiddel som gir henne minst mulig bekymringer og påkostninger, er det slett ikke dumt å velge helt på nederste prishylle og kjøpe nybil kontra en noen år gammel bruktbil. Lykke til!


Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Vår test av populære Kia Sportage:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: