Kia Optima: Denne er det bare én av i Norge

Sjelden luksusbil til svært gunstig pris.

Ett eksemplar av Kia Optima er på plass i Norge, akkurat nå står det i Blomsterdalen utenfor Bergen. Faksimile fra www.finn.no.
Ett eksemplar av Kia Optima er på plass i Norge, akkurat nå står det i Blomsterdalen utenfor Bergen. Faksimile fra www.finn.no.

Store koreanske luksusbiler er ikke noe vanlig syn på norske veier. Bortsett fra hjemmemarkedet, er det USA som er den store mottakeren av disse modellene.

Men heldigvis er det noen som synes det er moro å gå litt mot strømmen. En av dem er Helge Hjørnevik fra Blomsterdalen utenfor Bergen. Han driver både med bilsalg og bilutleie – og han er mannen som har hentet inn en 2012-modell Kia Optima til landet.

Skryt for utseendet

Kia-hva-for-noe tenker kanskje du nå? Jo, kjapt fortalt er dette Kias storbil som tidligere har vært solgt i Norge, da under navnet Magentis. Dagens Optima skiller seg radikalt fra denne.

Bilen har blant annet fått mye skryt for utseendet, den er designet av Peter Schreyer som Kia hentet fra VW-konsernet.

Optima kan leveres med svært rikholdige utstyrspakker. 4,85 meter lang er dette en stor sedan, på størrelse med Audi A6 og Mercedes E-klasse. Men til en langt lavere pris.

LES OGSÅ: Dette er bilen VW-sjefen angrer på

Norges eneste?

Når det plutselig dukker opp en Optima til salgs i Norge, da må vi naturligvis ringe selgeren!

– Jeg har selv hentet den i Tyskland og dette er virkelig en knallfin bil.

- Hadde tidligere en 2011-modell E-klasse som ble solgt. Da funderte jeg en stund på hva jeg skulle velge neste gang – og så ble det denne. Så vidt jeg vet Norge eneste Kia Optima, forteller Helge som driver firmaet Mec. P. AS.

Klikk her for å se annonsen for bilen

Mye bil for pengene

– Du synes ikke det er dristig å ta inn en såpass spesiell bil for salg?

– Nei, egentlig ikke. Det er klart det ikke er så mange som vet at de har lyst på denne bilen og som søker etter den. Men dette er utrolig mye bil for pengene, samtidig som designet vekker oppsikt.

– Etter min mening er dette en bedre bil enn E-klassen, både når det gjelder det bruksmessige og mulige feil og problemer. Dessuten får man altså en bil som virkelig skiller seg ut, reklamerer selgeren.

Slik ser det ut inne i Optima. Koreanerne tilbyr rause utstyrspakker - til priser som undergår de fleste av konkurrentene.
Slik ser det ut inne i Optima. Koreanerne tilbyr rause utstyrspakker - til priser som undergår de fleste av konkurrentene.

Størst bagasjerom? Sjekk dette!

Mye utstyr

Optimaen er 2012-modell og har bare rullet noen tusen kilometer. Prisforlangende er 401.880 kroner – ferdig registrert.

Og det er i alle fall ikke noe å si på mengden utstyr du får for pengene.

Her er det blant annet navigasjon, parkeringsassistent, automatiske lys, talestyring, elektrisk sete med minne-funksjon, Infinity stereoanlegg, bluetooth, mp3, usb, panoramatak, åtte koppholdere og kjøling/varme i førersetet – for å nevne noe.

Hva med deler?

– Hva med deler – er ikke det vanskelig på en bil som ikke selges ny i Norge?

– Det bør ikke by på problemer. Det tekniske går jo igjen i en rekke bilmodeller og det meste vil være enkelt å få tak i. Karosserideler må man utenlands for å hente, men det gjelder da også for mange biler som importørene selger, det er slutt på å ha store lagre av alt mulig.

Design-interesserte

– Helt til slutt: Hvem tror du kommer og kjøper den?

– Vi har allerede hatt flere interessenter. Dette er en bil som appellerer til de som er over gjennomsnittet interessert i design og som samtidig vil ha noe som ikke alle andre har. Jeg regner også med å ta inn flere etter hvert, rett og slett fordi dette er usedvanlig mye bil for pengene, sier Helge Hjørnevik.

LES OGSÅ: Mest bil for pengene – da skal du droppe bestselgerne

Optima har fått mye skryt for designet og er et eksempel på hvor mye Kia har løftet seg på dette området de siste årene.
Optima har fått mye skryt for designet og er et eksempel på hvor mye Kia har løftet seg på dette området de siste årene.

Mer luksus på koreansk – sjekk denne!