Kia e-Niro har de mest fornøyde bileierne

Er verken dyr eller veldig fancy – men går helt til topps likevel.

Kia e-Niro har vært i salg et par år nå – og eierne er svært fornøyde med bilen.
Kia e-Niro har vært i salg et par år nå – og eierne er svært fornøyde med bilen.

Dette med elbil er relativt nytt enda. Selv om salget i Norge har vært høyt de siste årene, er det fortsatt en det som vegrer seg litt for å anskaffe seg en elbil.

Årsakene til dette er flere og sammensatte. Det mange ønsker, uansett biltype, er å få en bil som svarer til forventingene – og kanskje helst enda litt til. Det er jo snakk om betydelige investeringer for de fleste av oss.

Nå har det anerkjente amerikanske analyseselskapet, J.D. Powers, utført en stor undersøkelse av eiertilfredshet blant amerikanske elbileiere i 2020.

Electric Vehicle Experience (EVX) er J.D. Powers første undersøkelse av sitt slag, og nærmere 10.000 elbileiere ble spurt om blant annet eierkostnader, rekkevidde og kjøreglede, for å fastslå sannsynligheten for gjentatt kjøp og anbefaling av elbil.

Stemmer Brooms bilguide

Helt til topps gikk en bil som også har solgt godt her hjemme – nemlig den folkelige og ujålete, koreanske crossoveren Kia e-Niro. En bil som nå har vært på markedet i et par års tid.

– Dette er en viktig anerkjennelse for e-Niro, sier Irene Solstad, som er administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen.

e-Niro er den elbilen eierne er mest fornøyde med også i Brooms store brukergenererte bilguide Eierne mener.

I Elbilforeningens undersøkelse Elbilisten 2020 var e-Niro igjen topp – med de mest fornøyde eierne.

Vi tar også med at e-Niro-eierne var mest fornøyd med rekkevidden på bilen sin, i Elbil24s nylige undersøkelse.

Dette blir en av de mest spesielle bilene du kan kjøpe i Norge

Kia e-Niro er en romslig crossover. Den har også tillatt taklast på 100 kg, slik at man kan ha med takboks ved behov.
Kia e-Niro er en romslig crossover. Den har også tillatt taklast på 100 kg, slik at man kan ha med takboks ved behov.

Har mer elektrisk på gang

– Å bli kåret til vinner i EVX-undersøkelsen viser hvor godt våre elbiler er mottatt i markedet, også utenfor Norge. Nå forbereder vi lanseringen av 11 nye elbiler innen 2025. Allerede til høsten kommer en helt ny elektrisk crossover med enda bedre rekkevidde, raskere lading og mange nye funksjoner, forteller Solstad.

Konsernet skal innen 2025 investere 25 milliarder USD i elektrifisering, mobilitetstjenester, nettbaserte tjenester og selvkjøringsteknologi.

Bilen er «bestemor-kjørt» – nå skal den selges

Syv kategorier

Den amerikanske eiertilfredshets-undersøkelsen EVX, som ble gjennomført i samarbeid med PlugShare, undersøker de viktigste egenskapene som påvirker hvordan elbileiere opplever å kjøre elbil.

EVX-indeksen måler elbileiernes tilfredshet ved hjelp av sju faktorer: Hvor nøyaktig den oppgitte rekkevidden er, tilgang til offentlige ladestasjoner, rekkevidde, eierkostnader, kjøreglede, hvor enkelt det er å lade hjemme og bilens kvalitet og pålitelighet.

Årets undersøkelse ble utført fra oktober til november i 2020 og omfattet 9.632 eiere av elbiler og ladbare hybrider fra modellår 2015 til 2021.

Eier du en Kia e-Niro, eller en annen Kia? Fortell oss om det her:

Video: Denne Kia-en ville ikke bremse.