Kia Cee'd: Presses under magisk prisgrense

Lanseres i mai og nå er prisene klare.

Kia Cee'd er blitt en stilig bil   til høsten blir den nye modellen tilgjengelig hos forhandler.
Kia Cee'd er blitt en stilig bil til høsten blir den nye modellen tilgjengelig hos forhandler.

Med c'eed har Kia i flere år hatt et av de mest fornuftige kjøpene i den såkalte Golf-klassen God plass, lave priser og ikke minst syv års garanti har veid tungt for mange nybilkjøpere - og trukket nye kunder til Kia.

Nå er det bare noen dager til andre generasjon c'eed skal lanseres i Norge. Prisene er akkurat offentliggjort og ikke overraskende legger Kia seg her svært lavt.

Helt ny bil

Mens mange av konkurrentene starter på rundt 220.000 kroner og oppover, har Kia klart å pressse billigste c'eed en hundrelapp under 200.000 kroner. Startprisen er altså på 199.900 kroner.

Del med Facebook-vennene dine

Med det er den også hårfint under søstermodellen Hyundai i30. Den starter på 200.950 kroner, men "bare" med fem års garanti.

Andre generasjon c'eed er virkelig en ny bil. Bilen har fått et langt tøffere ansikt, med lykter som naturligvis har fått LED-innslag - som seg hør og bør på moderne biler.

Mer tidsriktig

A-stolpen er sterkt tilbakelent, mens rumpa har blitt litt bredere. Hekken, med en diskret takspoiler, forsterker det sportslige utseendet.

Men viktigere for mange er det at bilen har vokst i alle retninger – hvilket gir enda bedre praktiske egenskaper.

Innsiden er også helt ny – og er nå blitt mer tidsriktig. Her er det klart fokus på detaljer, helt ned til knapper og brytere. Til sammen gir det et kvalitetsinntrykk som er en dyrere bil verdig.

Kia Cee'd II interiør
Kia Cee'd II interiør

Fra 90 hestekrefter

"Utstyrsnivå, kjørekomfort og opplevd kvalitet er betydelig hevet siden forrige generasjon", sier Kia selv.

c'eed kommer i tre utgaver, Classic, Comfort og Exclusive. Rimeligste utgave er 1,4 Classic med 100 bensinhester, som altså smyger seg såvidt under 200.000 kroner.

Rimeligste dieselalternativ er 1,4 Classic med 90-hesters diesel. Den starter på 207.400 kroner. Skal du virkelig flotte deg? Da kan du kjøpe c'eed med 1,6-liters GDI-motor med 135 hestekrefter, i Exclusive-utgave. Da står det 304.900 kroner på prislappen. Kjenner vi Kia rett, er det også en bil som er fullstappet med utstyr.

Kia Cee'd II
Kia Cee'd II

Stasjonsvogn i høst

Koreanerne er rause med standardutstyret og ligger også betydelig under de fleste konkurrentene i prisen på tilleggsutstyr.

Først ut av den nye c'eed-generasjonen er femdørs kombi. I september/oktober lanseres stasjonsvognutgaven.

Her er alle prisene:

priser-Kia-c'eed
priser-Kia-c'eed

Se alle bildene av c'eed i galleriet under:

Ute etter brukt Kia Cee'd? Da må du lese dette ...