Kia Carens: Dette blir en prisbombe for familien

Ny sjuseter til en pris nesten ingen kan matche.

Nye Kia Carens lanseres i Norge denne uken og Kia priser aggressivt. 279.900 kroner   med mye utstyr innabords   gjør dette til Norges nest rimeligste sjuseter.
Nye Kia Carens lanseres i Norge denne uken og Kia priser aggressivt. 279.900 kroner med mye utstyr innabords gjør dette til Norges nest rimeligste sjuseter.

Har du mer enn tre unger, "dine, mine og våre" – eller lyst til å kunne ha med hele vennegjengen på kino eller fotballkamp: Da er sjuseter smart.

I dette segmentet har det kommet en rekke nye modeller de siste årene Og selv om de var tidlig ute med sin Carens (1999), har Kia havnet litt i skyggen av de fleste opp gjennom årene.

På offensiven

Det kan det nok bli slutt på nå – når det er klart for en helt ny Carens-utgave.

Kia er kraftig på offensiven om dagen. Fokus på design, bedre kjøreegenskaper og høyere kvalitetsopplevelse har gitt resultater og her leverer de en bil som virkelig fortjener karakteristikken "prisbombe".

LES TESTEN: Denne SUV-en er også veldig mye bil for pengene


Nest rimeligst

Med sju seter standard, starter nemlig Carens på 279.900 kroner. Med det er den Norges nest rimeligste sjuseter. Bare Nissan Qashqai +2 i billigste utgave klarer å snike seg under den prisen.

Nye Carens er 4,525 meter lang og 1,805 meter bred. Det betyr at den ikke er blant de største bilene i segmentet, som Ford S-Max og VW Sharan. Her snakker vi mer en konkurrent til biler som VW Touran, Opel Zafira og Renault Grand Scenic.

LES OGSÅ: Dette er rett og slett en veldig bra familiebil


Sju seter er standard og Kia lover god plass innenfor et ganske kompakt Carens-karosseri.
Sju seter er standard og Kia lover god plass innenfor et ganske kompakt Carens-karosseri.Sjuseter til 50.000 kroner – sjekk denne!

Bensin og diesel

For like under 280.000 kroner får du Carens med en 1,6-liters bensinmotor på 135 hestekrefter.

I tillegg kommer bilen fra starten av med to varianter av Kias 1,7-liters dieselmotor. Den minste av disse har 115 hestekrefter og sekstrinns manuell girkasse. Da er prisen 291.900 kroner.

136-hesters diesel med automatgir, koster fra 337.400 kroner.

Lansering nå

Kia tilbyr fire forskjellige utstyrsnivåer og er rause på utstyret allerede fra innstegsmodellen Classic.

Som standard leveres den som sagt med sju seter, dessuten Bluetooth, skinntrukket multifunksjonsratt, oppvarmede for- og bakseter, aircondition med kjøling i hanskerom, bakkestartassistent, cruise control, kjørecomputer og oppvarmet nedre del av frontrute.

Nye Carens lanseres i Norge denne uken.

LES OGSÅ: Dette utstyret kan det bli dyrt å droppe

Nye Carens har faktisk blitt litt mindre enn bilen den erstatter. På litt over 4,5 meter plasserer den seg blant de mer kompakte sjuseterne.
Nye Carens har faktisk blitt litt mindre enn bilen den erstatter. På litt over 4,5 meter plasserer den seg blant de mer kompakte sjuseterne.


Sjelden vare – denne er det bare én av i Norge