Dette blir starten på flere super-billige biler

Nybil til litt over 100.000 kroner.

Fiat skal satse på lavpris, de nye modellene tar utgangspunkt i konseptbilen Aegea.
Fiat skal satse på lavpris, de nye modellene tar utgangspunkt i konseptbilen Aegea.

Mye handler om å satse på lavpris blant de mer folkelige bilmerkene i Europa akkurat nå. De er under sterkt press fra de tyske premiummerkene som tar stadig større del av totalsalget. Da gjelder det å finne noe å skille seg ut på – og for flere er det pris.

Renault har hatt stor suksess med sitt lavprismerke Dacia. Nå skal Fiat i gang med noe av det samme, og skal lansere en liten modellrekke som virkelig skal utfordre konkurrentene med lave priser.

Børster støv av modellnavn

Det skjer etter at Fiat i vår del av verden har slitt tungt i mange år. Modellutvalget er smalt. Retro-suksessen 500 har måttet dra lasset i veldig mange år, og er nå strengt tatt solid på overtid.

Nå håper Fiat at flere modeller basert på konseptbilen Aegea skal gi ny vind i seilene. Den ble vist første gang på bilutstillingen i Istanbul i Tyrkia, i mai.

Her børster Fiat støv av et tidligere modellnavn, nemlig Tipo. Nykommeren skal først komme som firedørs sedan, deretter følger både femdørs kombi og stasjonsvogn etter..

Denne Fiaten ble en kortvarig affære

Utfordre Dacia

Fiat bruker eksisterende teknologi, og skal kutte på alt som ikke er helt nødvendig underveis i produksjonen. På den måten skal de klare en startpris på rundt 12.000 Euro, eller i underkant av 110.000 kroner med dagens kurs. Dette naturligvis før norske avgifter.

Med det håper Fiat at Tipo skal klare å ta opp kampen mot Dacias modeller. Også de rimeligste Skoda-utgavene er blant de opplagte konkurrentene.

Norges billigste SUV gikk mye ned i pris

Kommer i november

Størrelsesmessig skal Tipo være i Golf-klassen, sedanen blir sannsynligvis rundt 4,5 meter lang.

Den skal produseres i Tyrkia, der lønningene er en god del lavere enn i Italia. 

Og her er det ikke lenge til de første bilene skal rulle av samlebåndene. Tipo kommer først i salg i november, i Tyrkia. Måneden etter er det klart for Italia-lansering, deretter følger en rekke europeiske markeder etter.

Norges billigste firehjulstrekker? Det er denne!

Nå skal det skje mye i Norge, håper å mangedoble salget