Kenneth og Kjersti ble de lykkelige eierne av låvefunnet

Avskiltet i 26 år, nå skal den pusses opp!

Kenneth Rombo Oddaker (47) og Kjersti Garberg (45) fra Oslo, foran gudinnen fra 1966. Nå skal de fikse bilen tilbake til originalstand.
Kenneth Rombo Oddaker (47) og Kjersti Garberg (45) fra Oslo, foran gudinnen fra 1966. Nå skal de fikse bilen tilbake til originalstand.

Husker du saken vi i  Broom hadde i september om en gullfarget Citroën DS av edel 1966-årgang,  til salgs for 55.000 kroner?

Den hadde vært i eie hos samme familie siden 1970, men ble satt bort på en låve i 1989. For deretter å stå i en garasje, noe den hadde gjort i 15 år da annonsen ble lagt ut. Som du skjønner: Dette var sjeldne saker! 

Flasket opp med DS 

Kenneth Rombo Oddaker er en av mange med en stor interesse for Citroën DS, og han ble den lykkelige eier av bilen som var til salgs:

– At jeg er opptatt av DS er ikke så rart. Da jeg var seks år gammel, kjøpte mor og far en ny DS av 1974-årgang. Min far hadde blitt fascinert av bilen i Tour de France, og det var grunnen til at han kjøpte den. Han syntes at den skilte seg veldig ut blant datidens biler. Deretter ble det mange gode ferie- og turopplevelser med den. Det gikk opp og ned Danmark og Sverige med campingvogn. Da jeg ble tenåring, tok jeg mer eller mindre over bilen og stelte den som om den allerede var min, noe den også ble etterhvert... 

– Jeg falt for bilen fra første stund. Særlig på grunn av dens unike måte å heve og senke seg på. Dessuten hadde den hovedlys som fulgte veibanen, og det var helt uhørt den gangen. Designet skilte seg jo også mye ut, på grunn av nye tekniske løsninger både eksteriørt og interiørmessig. Det var lavt speil i dashbord, fantastiske seter som minnet om lenestoler hjemme i stua, høye blinklys bak, nivåregulering på hovedlys som ble regulert mekanisk ut fra vekt på bakaksel, samt hydropneumatisk fjæring som gjorde at man faktisk kunne kjøre på tre hjul om man punkterte, forteller Kenneth. 

Her er saken om bilen som Kenneth kjøpte: Klassikeren sto 26 år på låve

Vil ha alle tre DS-frontene

Han har fortsatt 1974-modellen som  hans far kjøpte ny, men har en liten drøm om å få seg flere DS-utgaver, helst én av hver av de tre ulike frontpartiene bilen ble levert med fra 1955-1975. Da 1966-modellen dukket opp til salgs, var Kenneth klar, etter å ha overbevist kjæresten Kjersti Garberg om at dette var gode greier:

– Jeg har alltid ønsket å få tak i den tidlige versjonen av DS med faste lamper, kontra den med dreibare lykter som jeg har fra mine foreldre. Kjersti har etter "litt" hjernevasking fra min side fått opp øynene for DS, og da vi fant denne annonsen på Finn.no, pirret dette nysjerrigheten for oss begge. Etter besiktigelse av bilen fant vi at ikke bare var den i svært god stand, den hadde også riktig farge originalt, under gullfargen, Gris Palladium! Altså mellomgrå metallic. Dermed ville vi ha den, og etter en liten budrunde med andre interesserte, var det digg å få telefon om at bilen var vår!

Dette blir starten på flere super-billige biler

Romantiske kjøreturer

Nå vil Kenneth restaurere bilen tilbake til originalstand, før han begynner å se etter en 1955-1959 modell med single lamper i front. Med tre ulike DS-modeller bør det bli mange hyggelige bilturer sammen i fremtiden for paret, noe Kjersti også gleder seg til:

– Jeg tror vi kommer til å få mye glede av disse bilene, både underveis i restaureringen, og når de er ferdige. Jeg vet at Kenneth er utålmodig etter å få startet med sin store hobby, mekking av DS, og gleder meg derfor til å se gløden i øynene hans når han kan bruke noe av fritiden på bilene.

– Det blir gøy å følge oppgraderingene underveis, og jeg gleder meg til å bidra som en slags assistent og håndlanger for Kenneth. Jeg vet at Kenneth ser for seg fremtidige turer i bilene, og det høres unektelig romantisk ut. Han tok meg forresten med til Paris for 60-årsjubileet til DS tidligere i år, noe som var en fantastisk tur, avslutter Kjersti. 

Broom-redaksjonen ønsker paret all mulig glede med sine DS-modeller i framtiden!

Dette bør du vite om Teslas nye Super-SUV