Dette er Navigator   Lincolns bil i den store SUV klassen.
Dette er Navigator Lincolns bil i den store SUV klassen.

Kåret til aller beste bilmerke

Vipper Lexus av tronen i ny stor undersøkelse av tre år gamle biler. Se vinnerne og taperne:

Amerikanske J.D. Powers publiserer hvert år sin store kundetilfredshets-undersøkelse – og 2011-utgaven er akkurat ute.

Blant annet har de intervjuet 43 700 eiere av tre år gamle biler (2008-modeller) om deres erfaringer med bilen de siste 12 månedene.

På bakgrunn av dette har de summert opp antall feil/problemer per 100 biler – og laget en rangering brutt med på de ulike bilmerkene.

Lexus har i mange år vært i en liten særstilling når det gjelder høy kvalitet og lite feil på sine biler. Men i denne undersøkelse blir Lexus dyttet ned fra tronen av Fords søstermerke Lincoln.

Bilindustriens Oscar

J.D. Powers utmerkelse er svært ettertraktet i bilindustrien og kan nesten sies å være bilindustriens svar på Oscar-statuetten.

Det er imidlertid verdt å merke seg at det her ikke skilles mellom alvorlige og mindre alvorlige feil.

De vanligste feilene som innrapporteres er vindsus, bremsefeil og feil med lakken. Resultatet som er oppnådde ved den siste undersøkelsen er de beste resultatene noensinne. Snittet var på PP151, det viser at bilene blir altså mer og mer feilfrie.

LES OGSÅ: Dette er de beste bruktbilene


Kvalitet viktigst

En gledelig nyhet da J. D. Powers videre påstår at kvalitet nå er det viktigste kriteriet når amerikanerne velger bil, foran drivstofføkonomi, komfort og design.

Ford som eier Lincoln har de siste årene jobbet svært aktivt for å bedre kvaliteten på sine produkter, noe som altså later til å gi resultater.

Flere klatrer

Suzuki, Land Rover og VW hører med blant de merkene som har forbedret seg mest siden forrige undersøkelse. Men fortsatt er de godt under gjennomsnittet.

Lexus innehar fortsatt en høyst respektabel andreplass. Tredjeplassen viser at Jaguar har jobbet hardt med kvaliteten sin de siste årene, men Porsche tar fjerdeplassen og Toyota femteplassen.

I bunnen finner vi fire merker som skiller seg spesielt negativt ut. Tre av dem er amerikanske, nemlig konsernbrødrene Jeep, Dodge og Chrysler. Land Rover er tross bedring fortsatt det tredje dårligste bilmerket i undersøkelsen – mens Mini ligger helt på bunnen med over dobbelt så mange feil og problemer som de beste konkurrentene.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Norges tryggeste nybilkjøp

Her er hele oversikten:

ny-tabell-JD-Powers
ny-tabell-JD-Powers

Tabell fra J.D. Powers

LES OGSÅ: Disse SUV-ene stopper mest