Kan privatpersoner kjøre bil med grønne skilter?

ranger forfra
ranger forfra

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Jan Erik spør:

Hei Benny! Førstegangs forsikrings gutt på tur her! Har nå hatt lappen i 5 år og levd på mor/far sin forsikring. Overgangen til min egen forsikring virker dyr og voldsom. En kompis tipset meg om varebil.

1. Hvordan er reglene rundt det å eie varebil, kan private kjøre på grønne skilter?

2. Er Toyota Verso en god flerbruksbil?

3. Noen tips tom forsikring til en førstegangs gutt?

4. Hva bør jeg se etter når det gjelder varebiler?

Benny svarer:

Hei Jan Erik. Varebil er absolutt ikke dumt hvis du klarer deg med to seter. Du kan få veldig mye bil for pengene ved å kjøpe bil på grønne skilter.

Ja, private kan absolutt kjøre bil med grønne skilter, her holder det å ha førerkort. Toyota Verso er en av de minste varebilene på markedet. I praksis oppleves den som en personbil, men du har kjempegod plass til bagasje. Husk også at du kan montere inn bakseter uten å betale avgift når bilen er blitt ti år, kanskje ikke så dumt å tenke litt framover når du kjøper. Dette vil nemlig i de aller fleste tilfeller øke verdien på bilen.

Forsikring: Her har jeg ikke noen andre råd enn at du må sjekke litt rundt. Prisene varierer mye og det kan absolutt være penger å spare på å undersøke flere steder.

Når det gjelder hva du skal se opp for ved en varebil, er det endel ting som kommer i tillegg til det du må sjekke på alle bruktbiler. Dette er særlig tilstanden i varerommet. Her har det mye å si hva den har vært brukt til. Firmabilen til det lokale steinhuggeriet kan nok være litt tøffere brukt enn en bil som har vært i privat eie og vært pent stelt hele tiden. Husk at interiørdeler kan være veldig dyrt!

Mange av disse er også firmabiler som går mye i småkjøring, sjekk for parkeringsbulker og småskader. Lykke til med prosjektet ditt!

LES OGSÅ: Her er fire kule varebiler

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her