- Kan jeg være trygg på å komme helt fram til jobben?

Eirik vurderer ny pendlerbil - men er skeptisk til én ting.

Slik ser instrumentpanelet ut i Nissan LEAF. Her har du full kontroll med hvor mye rekkevidde du har igjen   i alle fall i teorien...
Slik ser instrumentpanelet ut i Nissan LEAF. Her har du full kontroll med hvor mye rekkevidde du har igjen i alle fall i teorien...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann takk for en god spalte! Jeg vurderer ny elbil som ny bil nummer to/pendlerbil . Bor i Drammen og jobber i Oslo. Kan jeg være trygg å klare den turen hver dag tur retur uten at jeg får problemer med flatt batteri? Ser at mange virker litt optimistiske på rekkevidden sin.

Jeg har også lademuligheter på jobben og kan fylle opp der hver dag. Hilsen Eirik.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei Eirik. Da sitter vi faktisk i deler av den samme køen, jeg bor nemlig i Asker og Broom har kontor midt i Oslo sentrum. Du kan nok trygt si at jeg har sendt misunnelige blikk i retning av kollektivfeltet noen ganger! Derfor har jeg full forståelse for at du ønsker deg elbil som pendlerbil.

Når det gjelder distansen, bør det ikke by på problemer å klare dette. Du skal ikke bli stående veldig mye i saktegående kø så lenge du kan bruke kollektivfeltet inn mot Oslo. En elbil bruker naturligvis også strøm når den står stille, derfor kan det være skummelt hvis det går altfor sakte.

Det vil være viktig at du fullader til du skal av gårde hver morgen. Sannsynligvis vil du også det meste av året kunne komme deg tur/retur med en lading, men jeg vil helt klart anbefale at du også kobler bilen til et strømuttak mens du er på jobben. Da bør du være helt trygg.

Å kjøre elbil handler også mye om erfaring. Etter hvert ”kjenner” du bilen din godt og lærer smarte triks som gjør at du får mest mulig kilometer ut av hver lading. Jeg har selv opplevd å bli skikkelig hekta på måleren som viser hvor mye rekkevidde det er igjen – og dermed kjøre så økonomisk som overhodet mulig. Og det skader jo ikke å ha noen ekstra utfordringer når man sitter og pendler hver eneste dag. Lykke til med elbil-prosjektet!

LES OGSÅ: Jukset Top Gear da de testet elbil?

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Her endte Brooms første elbil-test

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: