Kan jeg spare mye på å kjøpe Saab nå?

Er det tid for å gjøre et Saab-kupp? Les hva Brooms bilekspert mener:

PS saab kupp (Foto: Scanpix)
PS saab kupp (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Tom Helge spør:

Hei Benny. Skjønner du kanskje syns dette spørsmålet er litt rart nå men jeg har tenkt å kjøpe helt ny Saab. Jeg skjønner at du kanskje vil fraråde meg og gjøre det og også at det er mange grunn til å ikke gjøre det. Men det er sånn at jeg alltid har vært Saab-mann og jeg og kona er enige om at en 9-3 stasjonsvogn med diesel er bilen vi ønsker oss nå. Vi har ingen bil som skal byttes inn så dette er en "rent" kjøp. Det jeg lurer på er hvor mye avslag jeg bør kunne få på Saaben nå. Greit om du kan gi meg en liten pekepinn slik at jeg i hvertfall ikke gjør et dårlig kjøp i denne situasjonen.

Som å selge paraply i solskinn: Les Knut Skogstads Saab-blogg her:

Benny svarer:

Hei Tom Helge. Absolutt ikke noe rart spørsmål og det gleder meg å høre at det er fortsatt er Saab-entusiaster der ute, selv om det ser mørkt ut for merket.

Så derfor skal jeg droppe eventuelle advarsler og formaninger og gå rett på sak: Ja, det er absolutt grunn til å prute når du skal kjøpe helt ny Saab i dag. Salget har vært mildt sagt elendig i hele år og nå er det tyngre å selge enn noen gang. Derfor vil forhandlerne være svært motiverte for å selge - og dermed være villig til å gi deg en svært hyggelig pris.

Vi nordmenn er jo generelt ikke så glade i å prute. Bilforhandlere vil jo heller ikke gi mer rabatt enn de må, så derfor skal du ikke gå for det første og beste tilbudet. Jeg foreslår at du kontakter flere forhandlere og ber om konkret tilbud. Så tar du det laveste av disse og ser om en av de andre er interessert i å komme med et enda bedre tilbud.

Jeg er helt overbevist om at dette kan spare deg for mye penger. Det er også gode muligheter for å få med ekstrautstyr "på kjøpet", enten dette er fabrikkmontert utstyr eller ting som motorvarmer/skiboks og lignende.

Vanskelig å anslå noen eksakt sum, men vi snakker helt klart mange tusenlapper. Lykke til med kjøpet - og med bilen!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: