- Kan jeg risikere å miste lappen?

Herman har kjørt for fort. Les svaret fra Brooms bilekspert.

fotoboks_automatisk_trafikkontroll (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
fotoboks_automatisk_trafikkontroll (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Herman spør: Hei Benny. Jeg lurer på hva er det meste man kan få i fartsbot i Norge? Det har seg dessverre slik at jeg for to kvelder siden var ute og kjørte E6 nord for Gardermoen og var litt uoppmerksom på farten min. Trodde ikke det gikk så veldig fort egentlig, men så blinka det voldsomt fra en fartsboks. Jeg kikka selvfølgelig på speedometeret og er redd det viste rundt 125-130 km/t. Hva vil dette koste meg? Kan jeg risikere å miste lappen? Det vil i såfall være helt krise for meg

Benny svarer: Hei Herman. Uffda, dette hørtes ikke hyggelig ut. Jeg regner med at dette skjedde i en 80-sone? Da er regelen slik at det er forenklet forelegg opp til en hastighet på 115 km/timen. Da må du regne inn en viss feilmargin på speedometeret ditt (gjerne rundt 10 prosent) og at fotoboksen også skal ha litt slingringsmonn.

Dermed bør det være muligheter for at du er innenfor. Da berger du førerkortet, men til gjengjeld må du sende 7800 kroner inn i statskassa. Mye penger? Ja, det synes jeg også!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no. Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen. Velkommen - og lykke til!

- Stemmer det at det ikke finnes noen møkkabiler lenger? Les svaret her.