Kan gi elbil-revolusjon: 800 km rekkevidde

Kan hurtiglades på ETT minutt!

Elbilutviklingen har gått rasende fort de siste ti årene. Fra å være bittesmå, trege og utstyrt med svært begrenset rekkevidde, har elbiler blitt både storvokste, raske. Flere kan nå kjøre over 500 kilometer på én lading.

Likevel tror den danske bildesigneren og entreprenøren, Henrik Fisker, at man står på trappene av en ny revolusjon. Utgangspunktet er en ny type batterier, som har evne til å lagre mer energi enn dagens batteri.

Pendlerbil: Dette er tre smarte alternativer

800 kilometer

Faststoff-batteriene har nemlig 2,5 ganger høyere energitetthet enn et vanlig litiumbatteri. Resultatet er at en bil med det nye batteriet skal kunne kjøre opptil 800 kilometer!

I tillegg skal det være mulig å lade på, hold deg fast – ETT minutt!

En annen viktig fordel for oss i Norge, er at faststoff-batteriene tåler temperatursvingninger bedre enn litium-batterier.

Tør du å kjøpe denne bruktbilen?

Henrik Fisker har blant annet designet den ladbare hybrid Fisker Karma. Selskapet gikk imidlertid konkurs, og ble kjøpt opp av kinesiske Wanxiang Group.
Henrik Fisker har blant annet designet den ladbare hybrid Fisker Karma. Selskapet gikk imidlertid konkurs, og ble kjøpt opp av kinesiske Wanxiang Group.

Billigere

En skulle kanskje tro at dette er for godt til å være sant. Men som de sier i TV Shop: Og ikke nok med det:

Fisker påstår nemlig også at det koster omtrent en tredjedel så mye å produsere disse batteriene som å produsere dagens litium-batterier.

Sånn, NÅ kan du si at dette høres for godt ut til å være sant ...

Politisk korrekt, selv med 340 hk

Ikke helt i mål

Og det er det på sett og vis også. I alle fall enn så lenge. For Fisker legger ikke skjul på at det er noen utfordringer som må løses, før dette kan innføres.

Man ser for seg at teknikken brukes i elbiler tidligst i 2024.

Dessuten er det også slik at Fisker er på jakt etter investorer, så han vil naturligvis pynte "bruden" mest mulig.

For øvrig er han ikke alene om å satse på faststoff-batterier. Det gjør nemlig også BMW, Hyundai og Toyota også.

Fisker Karma: Folk stopper opp og glaner åpenlyst

Ny bil

Fisker er kjent for å designe en rekke spesielle biler, deriblant BMW Z8, Aston Martin DB9 og V8 Vantage – og den smått ikoniske Fisker Karma. Nå er han klar med en ny modell: Fisker EMotion. Den kan du se mer av i videovinduet øverst i saken.

En kan naturligvis diskutere hva som er pent bildesign og ikke, men at denne bilen skiller seg ut, er det i alle fall ingen tvil om ...

EMotion skal vises allerede på elektronikk-messen Consumer Electronis Show (CES) i Las Vegas i januar. Enn så lenge er den imidlertid utstyrt med vanlige litiumbatterier.

Første gang Fisker Karma ble vist i Norge var på Broom-festivalen!