Kalte konkurrenten "Taliban Toyota" – må betale 43 millioner

Det kan koste dyrt å baksnakke. Les den utrolige historien:

Det er ingen spøk å være Toyota forhandler i USA, det er denne saken et godt eksempel på. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Det er ingen spøk å være Toyota forhandler i USA, det er denne saken et godt eksempel på. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Bilbransjen kan være både tøff og krevende – og konkurransen forhandlerne mellom er beinhard, særlig i dårlige tider.

Og da er det kanskje fristende å ty til triks som er stykke unna det vi vanligvis ser på som god forretningsskikk.

Svertekampanje

Amerikanske Shawn Esfahani driver Eastern Shore Toyota i Pensacola og han er akkurat blitt tilkjent en erstatning på 7,5 millioner dollar, eller drøye 43 millioner kroner.

Hvorfor? Jo, fordi han saksøkte konkurrenten Bob Tyler Toyota (begge er altså Toyota-forhandlere ...) med påstand om at de hadde satt i gang en svertekampanje mot hans bedrift og kalt den "Taliban Toyota".

Full oversikt på Toyota her på broom.no – klikk her:

Lærepenge

Blant annet skulle selgere hos Bob Tyler Toyota ha sagt til kundene sine at Esfahani var fra Irak og at han finansierte terrorvirksomhet med pengene han tjente på å selge biler.

Del med Facebook-vennene dine

Esfahani mente det hadde gått ut over både salg og bunnlinje – og dermed gikk han til sak mot Bob Tyler Toyota – og vant!

– Mitt håp er at dette vil være en lærepenge, ikke bare for Mr. Tyler men også for andre som kanskje bruker taktikk som dette, sier Esfahani til bransje-nettstedet Autonews.com

LES OGSÅ: Hvor er det best å være bilselger?

Svartelistet

Han startet opp virksomheten sin i 2008 og hadde sterk økning i salget fram til 2010, da bråstoppet det.

Esfahani hevdet i retten at han hadde hørt rykter om at hans forretning var svartelistet hos amerikanske militærbaser både i Pensacola og andre steder.

– Vi så at de forsvarsansatte helt sluttet å komme til oss, sier Esfahani.

Flyktet fra Iran

Bob Tyler sier på sin side at han kommer til å anke dommen.

Esfahani flyktet for øvrig fra Iran etter revolusjonen i 1980 og har vært amerikansk statsborger i mange år. Han startet "på gulvet" som bilselger og eier nå flere firmaer.

SE OGSÅ: Her braser SUV-en rett inn i bilbutikken