Kaller verdensmesteren «et bortskjemt barn»

Nå begynner misnøyen rundt Formel 1-vinneren å stige. 

Dyre gullkjeder, øreringer av diamanter og store tatoveringer hører med for Hamilton. Foto: Mercedes AMG F1
Dyre gullkjeder, øreringer av diamanter og store tatoveringer hører med for Hamilton. Foto: Mercedes AMG F1

Britiske Lewis Hamilton tok sin tredje verdensmester-tittel i Formel 1 i 2015 for Mercedes AMG F1-teamet. Men bak kulissene begynner mange å stille spørsmålstegn ved mannens livsstil. 

De som følger med på Formel 1, vet at Hamilton og hans lagkamerat Nico Rosberg har hatt mange småkrangler og furte-episoder de siste to årene. Det kan man leve med, men verre er det at Hamilton ser ut til å leve et liv som passer bedre for en rapper, enn en racerfører.

Teamsjef Toto Wolff gikk etter det siste løpet ut og sa at den konstante kranglingen mellom Rosberg og Hamilton må stoppe, eller så må man seriøst revurdere hvilke to førere man skal ha. Hamilton skal nå ha fått to advarsler fra teamet, den siste etter å ha lagt ut en bisarr selfie sammen med Niki Lauda (som er en av sjefene i teamet), hvor det sto at de hadde drukket masse vodka. 

Ingen er uerstattelige

Ifølge den britiske avisen London Times, fortalte en ansatt i Mercedes-teamet (som ønsker å være anonym) at problemene er langt større enn omverdenen vet, og spesielt er man bekymret for alkohol-inntaket: "Mercedes sine sjefer liker ikke det de ser for øyeblikket. En av dem fortalte meg at ingen er uerstattelige og siktet til Hamilton". 

Her er selve prototypen på norgesbilen

Det som først og fremst irriterer teamet er Hamiltons livsstil. Der er det forsåvidt intet nytt under solen. Da han først kom inn i Formel 1 i 2006, hadde han alltid med seg et lite entourage som festet og brukte penger som gress, på dyre locations rundt omkring på kloden. Så roet det hele seg ned noen år, før Hamilton i år igjen har gjenopptatt sin gamle livsstil. 

Krasjet Paganien

Han fester med Rihanna på Barbados, han kjøper diamant-øreringer og dyre klær, vesker og biler i enorme mengder, han krasjer sin Pagani Zonda i Monaco etter ti dager med hard festing, og går konstant på partyer for jetset-folk overalt rundt kloden, med et alkoholinntak som ikke er vanlig for en idrettsmann i våre dager. Ikke noe problem hvis man er rap-stjerne, men som representant for et av verdens største bilmerker, er det forventet en mer "plettfri" livsførsel. 

Slik er prisene på Jaguars nye luksus-SUV

Men Hamilton kjører sitt løp, og etter Brasil GP ble han spurt om han muligens har litt i overkant mye selvtillit: Dette var svaret: "Jeg vil ikke kalle det selvsikkerhet, men ekstrem tro på meg selv".

Denne troen medfører at Hamilton har påstått at han er komplett som fører, noe som har fått mange av hans konkurrenter til å reagere, som verdensmesteren fra 2009, Jenson Button (som også har advart Hamilton om at han ikke må bli for arrogant): "Ingen av oss er komplette. Hvis vi hadde Lewis sin bil, kunne vi slått ham. Han er veldig talentfull og gjør en flott jobb, men han har også sine svakheter".

Knusende kritikk fra Villeneuve

Hamilton mener også at hans tre titler ene og alene skyldes hans naturlige egenskaper, mens Schumachers syv titler ble vunnet med tvilsomme taktikker. 

Akkurat det siste vil garantert Jaques Villeneuve fra Canada være enig i. Han ble verdensmester i 1997, etter at Schumacher prøvde å kjøre ham av banen i det siste løpet.

Men heller ikke Hamilton er noe å skryte av i Villeneuves bok: "Han har vist at han ikke kan være ydmyk. Han har vunnet tre verdensmesterskap, men han klarte ikke å være glad over det. Han oppfører seg som et bortskjemt barn, som har mistet et leketøy. Han har ikke oppført seg som en stor mester". 

Så vil tiden vise om Hamiltons suksess på banen fortsetter, eller om hans livsstil vil tvinge ham ned på jorden igjen...

Nå kjører mange norske Volvo-eiere på strøm