Jon Arne (61) har skiltene som tar oppmerksomheten bort fra Teslaen

– Enorm respons fra de jeg møter langs veien.

Jon Arne Skjellfjord opplevde først at folk snudde seg etter bilen sin. Men nå er det helt andre ting som får folk til å reagere – nemlig det personlige skiltet bilen har fått. Foto: Privat
Jon Arne Skjellfjord opplevde først at folk snudde seg etter bilen sin. Men nå er det helt andre ting som får folk til å reagere – nemlig det personlige skiltet bilen har fått. Foto: Privat

Det dukker stadig opp biler med personlige skilter på veiene rundt om i Norge.

At nordmenn så til de grader skulle omfavne dette tiltaket, var det nok ikke så mange som hadde gjettet på forhånd.

Tusenvis har vært inne på nettsidene til Statens vegvesen for å søke om ulike skilt. Og tusenvis har alt fått ønskene innvilget, selv om det også er noen som får negativt svar.

En av dem som nylig kunne dra og plukke opp sine nye skilt, er 61 år gamle Jon Arne Skjellfjord, fra Fannrem i Orkdal kommune.

På hans Tesla Model S står det nå: HOTSPUR.

Pågangen rundt personlige bilskilter har vært voldsom

Ikke alle skjønner det

Ikke alle skjønner hva det står for. Men betegnelsen er lett å forstå for alle som er interessert i fotball. Det er nemlig siste del av navnet til Premier League-laget Tottenham Hotspur i London. Forøvrig et lag som blant andre Steffen Iversen og Erik Thorstvedt har spilt for. Begge har høy status blant supporterne.

Som åpen Manchester United-fan, var jeg litt spent på om han i det hele tatt ville gi noe svar på henvendelsen fra Broom. Men Arne tok det på strak arm.

– Manchester United går bra. Men hadde det vært Chelsea eller Arsenal, da hadde det blitt værre, humrer han.

De to sistnevnte er nemlig London-lag, og regnes som erkekonkurrentene til Tottenham.

Personlige bilskilt sprengte serverne hos Vegvesenet

Tror det er feil

12. juni satt han klar med fingeren på enter-knappen, med tre ønsker om bilskilt: SPURS, COYS og HOTSPUR. Alt sammen er navn på London-laget i hvite drakter.

De to første glapp, men den siste fikk han.

– De fleste vet hva Hotspur er. Men det er mange som tror det skal være Hotspurs. Det er imidlertid feil, påpeker supporteren som har fulgt laget sitt helt siden 1972.

Han synes det er artig å fortelle historien bak navnet. Den går omtrent slik: Hotspur er hentet fra Harry Hotspur. Han var sønn av Jarlen av Northumberland, og døde i kamp mot Kong Henry IV i slaget ved Shrewsbury i 1403. Harry Hotspur, hvis korrekte navn var Sir Henry Percy, var fortsatt bare en tenåring da han døde.

Golfen til Espen ble rikskjendis over natta!

Skjønner hvem som heier på Spurs

– Det har vært en enorm respons på bilskiltet fra de jeg treffer langs veien. Folk jeg aldri har møtt før kommer bort for en prat. Det er skikkelig kontaktskapende. Supportere fra andre klubber synes også dette er kjempekult. Men jeg skal ikke legge skjul på at det er ikke vanskelig å skjønne hvem som er Spurs-supportere og ikke, understreker han.

Så får vi se om Tottenham endelig klarer å gi fansen det de har ventet lenge på: 1. plass i Premier League.

Et lite tips, Jon Arne, ikke hold pusten mens du venter ...

Har du et morsomt eller spesielt bilskilt? Da hører vi gjerne fra deg. Send en mail til redaksjonen@broom.no

Teslaeieren valgte et ironisk skilt på SUVen sin