Nå kan du få en garasje som samtidig fungerer som en utstillingsmonter for godbilen din. Ecospace heter den britiske produsenten, og du bør være forberedt på at den koster noe mer enn en standard ferdig garasje. Faksimile: Ecospacestudios.com
Nå kan du få en garasje som samtidig fungerer som en utstillingsmonter for godbilen din. Ecospace heter den britiske produsenten, og du bør være forberedt på at den koster noe mer enn en standard ferdig garasje. Faksimile: Ecospacestudios.com

Joda - dette er en garasje!

Kanskje fortjener bilen din et slikt vinter-rede?

Vi bilentusiaster er rare. Vi kjøper modellbiler i dyre dommer, til tross for at de ikke kan brukes til noe som helst, og mange snekrer innglassede hyller og kjøper flotte montere for å vise dem frem for slekt og venner inne i stua.

Mens de virkelige skattene våre, godbilene i skala 1:1, står bortgjemt i en mørk og kald garasje sammen med gressklippere og kulegriller, og ikke er til glede for hverken oss selv eller andre annet enn på noen korte turer i løpet av sommeren.

Selv ikke på en vakker sommerkveld, når vi sitter på verandaen, kan vi glede oss over et eneste glimt av det vi har betalt i dyre dommer for å eie.

Fra garasje til showroom

Men nå kan det bli en forandring på dét. Vi har allerede sett at noen entusiaster bygger garasjer med store vinduer, hvor de har innsyn fra stua eller kjøkkenet. Britiske Ecospace tar det hele ett hakk videre:

Arkitektfirmaet, som først og fremst er kjent for sine anneks-lignende modulbygg i moderne funkisstil, har nå nemlig også gitt seg inn på garasjemarkedet.

Les også: I denne garasjen er det innholdet som er spennende

I motsetning til hva man kunne tro ut fra navnet er man ikke miljøaktivistisk fiendtlig innstilt til biler der i gården. "Eco" går her like mye på materialvalg og evnen til å skli inn i terrenget på en ubemerket måte som på ting som lavenergi og rene miljøhensyn, etter hva vi forstår. Og hva kan bli bedre enn et stykke tilpasset arkitektur til å verne om vakkert bildesign?

Kostbar fornøyelse

Ifølge nettstedet Atfullchat.com skal prisen på den avbildede standardmodellen være 45.000 britiske pund, eller rundt 400.000 kroner, hvilket knapt kan kalles noe direkte billigsalg.

Del med Facebook-vennene dine!

Da formoder vi i det minste at alt er med, slik at det bare er å skru på strømmen slik at godbilen får leve hele året i plussgrader, og med spotlightene ferdig installert og justert inn, slik at lyset faller slik det skal når du inviterer slekt og venner på middagsselskap i finstuen tvers over plenen...

Les også: Ok, enda ett hakk tøffere - og i ett med naturen